Szurkoljunk együtt a sikerért!

Szombaton, 18:30-kor kezdenek U18-asaink a Vasas ellen egy mindent eldöntő ki-ki meccsen. Hazai pályán szurkolhatunk a fiataloknak, legyünk minél többen! A csapat 7 mérkőzés óta veretlen, legyen meg a történelmet jelentő 8. is!

Hetler Ádám edző kommentárja a mérkőzés előtt:

Nagyon érdekesen alakult, hogy éppen a holnapi Vasas elleni meccsen juthat be a győri jégkorong, életében először az EBJL negyeddöntőjébe. Pikáns, hiszen májusban négy játékossal érkeztem a piros-kékektől: Gottlibet Ádám, Kerek Olivér, Horváth Alexander és Spuriga Dániel jött U18-ba, Győrbe fejlődni. Szerencsére ők, ha mondhatom, profin élik meg a Vasas elleni meccseket, nem nagyon látszik rajtuk érzelem, ezt nagyon jól kezelik. Nekem annyiból más a dolog, hogy a volt tanítványaim ellen kell a kispad mellett álljak, akiket négy évig edzettem. Eddig 3/3 (6-2,6-2,6-5) a mérleg ellenük, e statisztika szombatra 100%-os kéne, hogy maradjon. Nagyon veszélyes csapat tud lenni a Vasas, hiszen lelkesek és értelemszerűen bennük is van egy bizonyítási vágy felém. Ám olyan csapatom van, akik átérzik e meccsnek fontosságát, tétjét és olyan érzelmi töltet dolgozik a csapat és köztem, ami sok nehézségen átsegített minket és sok siker okozója is tudott lenni. A csapat 80%-a kollégiumban él itt, nincs anyu vagy apu, akik eléjük teszik az ételt, vagy reggel keltegetik őket, hogy induljanak edzésre. Itt nincs elkényeztetett gyerek. A sok napi apró gondot velem tudatják és nekem kell kezelni ezeket érzelmileg és kellő szigorral is, ha netán valami nem jó dolog jár a fejükben. Éppen ezért fontosak az ilyen ki-ki mérkőzések, mert ez erősíti a szálakat a csapat tagjai között és a csapat és köztem is. Nekünk az EBEL idén egy megmérettetés volt, hogy hol is állunk, de olyan jól alakultak a dolgok, hogy most itt vagyunk a legjobb 8 kapujában. Nagy alázat kell holnap, rettentő nagy fegyelem és olyan szintű rohamok, hogy egy percre sem szabad érezze az ellenfél hogy ő itt nyerhet. Természetesen ez sport és ha nem úgy jönnének össze a dolgaink, ahogy azt szeretnénk én akkor sem fogok haragudni a fiúkra, ők harcolták ki maguknak, hogy ilyen lépcsőfok előtt álljanak. Persze gondolni sem akarunk a botlásra, nagyon várjuk, nagyon készülünk, remélem a csütörtöki 13-1-es Miskolc elleni győzelemből átvisszük a jó dolgokat szombatra és akkor nem lehet probléma.

 

Hetler Ádám edzőn kívül több győri játékos is korábban a Vasasban játszott, ketten nyilatkoztak is a mérkőzés előtt:

Horváth Alexander:

Nagyon várjuk a meccset. Különösen fontos számomra, hogy a volt csapatom ellen lesz a szezon egyik legfontosabb mérkőzése. Egész héten keményen készültünk! Nagyon bízok a csapatban, tudom, hogy mindenki mindent meg fog tenni a győzelemért!

Spuriga Dániel:

Nagyon szoros mérkőzésre számítok, hiszen ezen múlik minden, hogy bejutunk a playoffba vagy sem . Mindenki nagyon várja már a meccset és próbálunk fejben készülni, mert testben részben készen vagyunk . Néhány embernek még ennél is fontosabb meccs lesz hiszen innen jöttünk ide Győrbe, de mindent megteszünk és megpróbáljuk megnyerni a “rangadót”, hiszen mindenki erre vágyik éveleje óta, hogy playoffba kerüljünk.

 

Hajrá ETO!

Attachment

Támogatóink