Ütemterv szerint halad a jégcsarnok építkezése.

Az első ütemnek megfelelően, állnak a falak, elkészült az öltözők és a fejépület földszintjének födé-me is. Napi 10 órában olykor 30 szakember építi az új pályát. A legmodernebb versenyelőírásoknak megfelelően 6 öltöző várja majd a sportolókat. A létesítmény 1100 néző befogadására alkalmas, és akár nemzetközi tornákat is rendezhet a klub. Ekkora jégfelülettel más egyesület nem rendel-kezik az országban. A fejépület akkor folytatható, ha felkerültek a HUPRO elemek. A HUPRO az legmodernebb és legnépszerűbb technika amelyből jégpályákat építenek hazánkban és Európában manapság.

Az építkezés második ütem opcióit is lehívta az egyesület, amelyben a nyílászárók, a vizes blok-kok, a gépészet és a burkolás szerepel. A villanyszerelés, a tűzjelző-, a hang-, és videórendszer kiépítése is ezen ütemben valósul meg. TAO-s kiegészítő pályázat biztosítja, hogy az öltözőkben is nézhetőek lesznek a mérkőzések. Video elemzésre is alkalmas VIP termet is kapnak a csapatok, amelyben rendezvények, sajtótájékoztatók is lebonyolíthatóak. Az épületben helyet kapott egy büfé, egy shop, és egy 100 m2-es konditerem, amelyet a későbbiekben szerel fel gépekkel a klub.

A harmadik ütemben szerepel a lelátó, és az ülőhelyek kialakítása, ez lesz a végső fázis.
2018 őszre az építkezés befejeződik, a teljes első és második ütem kifut. Ezzel működőképes lesz a csarnok, a teljes birtokba vételre azonban – az engedélyeztetések miatt – következő tavaszig várni kell. Ezen időszakban próbaüzemeket kell tartani, hogy az esetleges hibákat feltárja és javítsa az építő vállalkozás.

Somogyi Róbert lebonyolító, műszaki ellenőr

Attachment

Támogatóink