A munka a kapuban is folytatódik!

A Magyar Jégkorong Szövetség stratégiai oktatási programja, az Erőtér program, amely regionális centruma a Győri klubunk. A program feladatai közé tartozik az általunk alkalmazott edzésmódszerek megosztása, amely keretén belül rendszeresen látogatjuk a Nyugat-Dunántúl hoki klubjait. 

A régióban dolgozó egyesületek részéről konkrét igényként merült fel a speciális területeken folyó szakmai munka támogatása, ezért elkezdtük a száraz edzések segítését, a csatár, illetve védő posztokon dolgozó tehetségek fejlesztése mellett a kapus-utánpótlás gondozását is.

„Nagyon örülök, hogy láthattam a régióban a kapus-utánpótlást. Örülök, hogy a munkába sikerült bevonni a régió klubjait, akik nem csak játékosokkal, hanem edzőikkel is képviseltették magukat, ez mutatja azt a nyitottságot és elkötelezettséget, ami a programban dolgozókat jellemzi.

A kapusok speciális fejlesztése sok helyen hiány terület, kevés gyerek választja magától ezt „nem hálás” posztot a jégen. A kisebb klubokat szeretnénk az által is segíteni, hogy betekintést engedünk a nálunk folyó kapus-specifikus szakmai munkába. Bízom a sikeres folytatásban, és szeretettel várom a következő közös fejlesztő-edzésen a többi klub „kis” kapusait és edzőit is. „ – mondta Láday Lóránt a Győri ETO HC kapusedzője.

 

 

Attachment

Támogatóink