Egyesületi és szövetségi küldöttgyűlések

Egyesületi és szövetségi küldöttgyűlések

A társadalmi szervezetek életében minden évben mozgalmas időszak a május, hiszen május végéig törvényi kötelezettség miatt be kell számolniuk a tagság felé az előző év tevékenységéről, gazdálkodásáról.

Május 23-án küldöttgyűlést tartott a Győri ETO HC, ahol a jelenlévő küldöttek több napirendi pontban is döntöttek. A küldöttgyűlés módosította a Győri Jégsportért Alapítvány alapító okiratát, ami alapján mostantól hat fős kuratórium fogja ellátni az alapítvány vezetését. 

A Győri Jégsportért Alapítvány feladatai a jövőben bővülni fognak az új jégcsarnok működtetésével, a megnövekedett feladatok indokolják az alapítvány kuratóriumának bővítését. Ennek következményeként, sor került két új kuratóriumi tag megválasztására is. 

Szűcs Cintia elnökségi tagunk javaslatára Dr.Sipos Gertrúdot, Győr Megyei Jogú város önkormányzatának vagyongazdálkodási főosztályvezetőjét, illetve Charles Wassen elnök úr javaslatára Bécsi Zoltánt, a DANA minőségbiztosítási és fejlesztési menedzserének kurátori megbízását a küldöttek egyhangúlag támogatták. 

Ezt követően a Felügyelő Bizottság képviseletében Somossy Attila beszámolóját hallgatták meg a küldöttek. A beszámolóban elhangzott, hogy Az FB az év során folyamatosan tájékozódott az egyesület pénzügyi, gazdasági és működésével kapcsolatos információkról.

 Ellenőrizték, áttekintették a Főkönyvi kivonatot, a beszámolót és az egyesület szabályzatait. Az FB megállapította, hogy az egyesület a korábbi években hozott szabályzatokat gyakorlatba ültette, és betartotta. Az FB kéri az egyesület vezetését, hogy az egyesületi működésben a pozitív változásokat az egyesület továbbra is folytassa, illetve fokozza a törekvéseit a szponzori bevételek növelésére.

Az FB a beszámoló egyhangú elfogadását követően a küldött szintén egyhangúlag elfogadták az egyesület 2018.évi pénzügyi beszámolóját. 

Ezt követően Szarvas Lajos, a Győri Jégsportért Alapítvány képviseletében előterjesztette az alapítvány pénzügyi beszámolóját, amit a küldöttek szintén elfogadtak.

Zárásként Charles Wassen elnök és Nagy Ákos klubmenedzser tájékoztatta a küldötteket a jövőbeni fejlesztésekről, illetve megköszönték a küldöttek munkáját.

Május 24-én a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is közgyűlést tartott, ahol a győri klubot Téglássy Tamara a műkorcsolya szakosztályunk szakmai vezetője képviselte. A MOKSZ közgyűlésén a tagszervezetek egyhangú szavazással elfogadták a felügyelőbizottság írásos jelentését, a könyvvizsgálói jelentést a MOKSZ 2018. évi gazdálkodásáról, az éves mérleget és beszámolót, valamint az elnökség 2019-re vonatkozó pénzügyi tervét is.

Május 28-án, a Magyar Jégkorong Szövetség évi rendes közgyűlésén Horváth László elnökségi tagunk (egyben a szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke) és Nagy Ákos klubmenedzser képviselte egyesületünket.

A küldöttgyűlésen elsőként Egri Gergely sportigazgató foglalta össze a szezon eseményeit és eredményeit. Külön kiemelte az idény legnagyobb sikerét, a női válogatott divízió 1/A csoportos világbajnoki győzelmét, amelynek köszönhetően a nemzeti csapat jövőre az elit-világbajnokságon szerepelhet Kanadában. 

A magyar férfi szakág válogatottjainak szereplése kapcsán megjegyezte: fontos, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon az utánpótlásban a tehetséges játékosok célirányos képzése, illetve a minőségi szempontok előtérbe helyezése.

Az MJSZ pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy a szövetség pénzügyi helyzete stabil, gazdálkodása felelős. Ezt a felügyelőbizottság és a könyvvizsgálói jelentés is megerősítette. 

A 2019/2020-as szezon szakmai programját Egri Gergely, a pénzügyit Sipos Levente főtitkár ismertette.

A küldöttgyűlés egy ponton módosította az alapszabályt. E szerint azok a tagszervezetek, amelyek nem folytatnak sportszakmai tevékenységet, nem vesznek részt a versenyrendszerben, illetve nem igazolnak játékosokat, a jövőben kizárhatóak lesznek az MJSZ-ből. Döntés született arról is, hogy az elkövetkezendőkben 200 ezer forintról 400 ezer forintra emelik az éves tagdíjat azzal a céllal, hogy növekedjenek a szövetség rendelkezésére álló önerős források.

Attachment

Támogatóink