EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTTÜNK!

A Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC hároméves együttműködési megállapodást írt alá, melyet ismertettek a sajtó képviselőivel.

A Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC hároméves együttműködési megállapodást írtak alá, melynek céljairól a két klub és az Erste Liga képviselői tartottak sajtótájékoztatót Győrben.

 

Az együttműködés célja és keretei

A Magyar Jégkorong Szövetség sportágfejlesztési stratégiájával összhangban együttműködési megállapodás jött létre a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC között, amely célja a következő három évben a fehérvári klub által újraindított Titánok-projekt közös fejlesztése, melynek része az Erste Liga csapat Győrben való szerepeltetése, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián pallérozódó fiatalok mellett immár a Győrben nevelkedő tehetségek fokozatos beépítése is. 

A szakmai irányítást az együttműködés ideje alatt a Fehérvár AV19 SC végzi. Az együttműködés és a két klub által indított program hosszútávú célja egyrészt egy stabil győri férfi elsőosztályú csapat kialakulása, másrészről a ma még Magyarországon egyedülálló, ugyanakkor szakmailag előrelépést jelentő és gazdaságilag is fenntartható úgynevezett farmcsapat-jellegű együttműködés létrehozása. Természetesen a két fél rendszeres szakmai konzultációkon folyamatosan elemzi és figyeli a program alakulását.

A hároméves megállapodás első ütemében a Fehérvári Titánok csapata legalább 12 hazai mérkőzését Győrben, a 2019-ben átadásra kerülő Nemak Jégcsarnokban rendezi meg, majd a második évben a gárda összes hazai mérkőzésének helyszíne Győr lesz. 

Az együttműködés harmadik évére az együttes megjelenésében, megnevezésében is markánsan megjelenik a győri klub, emellett folyamatosan beépítik az erre szakmai értelemben alkalmas székesfehérvári és győri, saját nevelésű játékosokat is.

A Fehérvári Titánok győri mérkőzéseire a Székesfehérváron váltott 2019/2020-as szezonbérletek érvényesek lesznek, a klub szurkolói számára pedig – előzetes regisztrációt követően – a győri klub díjmentes szurkolói buszokat biztosít a mérkőzésekre.

 

Vélemények

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke: „A fehérvári hoki mindig is élen járt abban, hogy mindig valami újat hozzon a magyar jégkorongba, ma is ez történik meg: a győri és a fehérvári hoki egy együttműködési megállapodás keretében közös útra lép a jövőben az Erste Ligában szereplő csapat vonatkozásában. Fehérváron kerestük az utat gazdaságilag, szakmailag és a magyar hoki szempontjából is fenntartható és előremutató módon, hiszen ezzel biztosítani kívánjuk a Titánok- projekt további működetetését. Számunkra nagyon fontos, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról kinövő tehetségek, akikről a szakma úgy látja, hogy megvan bennük a lehetőség a helytállásra a felnőttek között, a juniorbajnokságok és az EBEL-keret közötti hasadékot képesek legyenek megugrani. A klub átalakulását követően 2015-ben újraélesztettük a Fehérvári Titánokat, úgy láttuk, érdemes folytatni a projektet, hiszen hiányzott az a láncszem, ami biztosítja a következő lépcsőfokot. Sokat gondolkodtunk azon, hogy mi szolgálja igazán a fiatalok fejlődését, hogyan tudjuk belekényszeríteni őket abba a versenyhelyzetbe, ahol nem csak elvannak a langyos vízben. A Magyar Jégkorong Szövetség vezetőivel beszélgetve nyilvánvalóvá vált, hogy bennük is van egy sportágfejlesztési gondolat, ami alapján olyan nagyvárosokba is kiterjesztik a jégkorongot, ahol az már korábban megvetette a lábát. Győrben régóta jelen van a hoki, alapjai Bartalis Józsefen keresztül visszavezethetők hozzánk, tehát az együttműködés jóval korábbról gyökerezik. Korábban nézelődtünk már más területeken, Budapesten is, hogy kialakítható-e ilyen együttműködés, ott nem találtunk ilyen lehetőséget. Fehérvári szempontból fontos, hogy olyan irányba menjünk, amire Magyarországon ebben a sportágban még nem volt példa. Ez egy olyan, farmcsapat-jellegű együttműködés, aminek végén önálló csapattal rendelkezik majd a győri klub, mi pedig képesek vagyunk a legjobb játékosainkat olyan együttesben szerepeltetni, ami szakmailag megfelel a mi elvárásainknak. Mi azt szeretnénk, ha ebbe az irányba fejlődne ez a gárda és ahogy a megállapodás is rögzíti, a szakmai irányítás Székesfehérváron marad, szép lassan a győri klubnál veszik majd kézbe a csapatot, de közös koncepció alapján működtetik majd. Ennek eredményeképpen nem csak a fehérvári jégkorong kap majd felkészült EBEL- játékosokat, hanem a magyar hoki is profitálhat ebből.”

Charles Wassen, a Győri ETO HC elnöke: „A Dana és Nemak szempontjából is nagyon fontos az, hogy be tudjuk fejezni az új jégcsarnokot és lehessen első osztályú csapat Győrben. A célunk az, hogy erős hokikultúrát építsünk Győrben, hasonlót ahhoz, ami Székesfehérváron van. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az együttműködés elindult, fontos mérföldkő ez a győri hoki életében. A következő hónapokban befejeződik a csarnok építése és fizikailag is elindulhat az együttműködés.

 

Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke: „A 2019/2020-as szezont tíz csapattal indítjuk az Erste Ligában, hét magyarországi és három erdélyi együttes szerepel majd, eggyel kevesebb, mint tavaly, a Bécs másik ligában indul, a törzs viszont együtt marad. Kialakításra került egy csatlakozási rendszer, aminek az a célja, hogy az Erste ligás csapatok érdekeit védve és a magyar hoki érdekeit figyelembe véve szolgálja ki a klubokat és meghatározott feltételrendszert teremtsen. Üdvözöljük az együttműködést, hiszen a lényeg az, hogy be tudjuk kapcsolni a vidéki, csarnokkal ellátott helyszíneket. Célunk, hogy több helyszínen legyen jelen a jégkorong, tervezzük, hogy vidéki nagyvárosokba visszük a mérkőzéseket, hiszen Magyarországon nem csak ott van hoki, ahol Erste Ligás csapat van. Célunk az is, hogy beépítsük az utánpótlásbázist a felnőtt jégkorongba és fejlesszük a fiatalokat. Győr városa és sportszerető közössége megérdemel egy ilyen együttműködést, reméljük, hogy a későbbiekben játékosokkal is segítenek Székesfehérvárnak és a válogatottnak. Kritikus az utánpótlás kérdésköre, szeretnénk, ha a bázis és a folyamatosan szűkülő keret minél profibb működést kapna, ez a farmcsapat-jellegűegyüttműködés egy jó döntés, az első lépés ebbe az irányba és reméljük, a későbbiekben több klub is ezen a vonalon halad majd.”

 

 

Szarvas Zoltán, a Győri ETO HC alelnöke: „Már dolgoztunk együtt Székesfehérvárral, 1997 és 1999 között, kettős igazolással sok fehérvári fiatal játszhatott itt. Komoly hokiélet volt városunkban, 500-700 néző látogatott ki egy-egy mérkőzésre először szabadtéren, majd sátorban, így ez a váltás nagyon fontos. Szeptemberre terveztük az átadást, egy kicsit csúszik a projekt, de bízom benne, hogy októberre minden kész lesz. Közel 1500 néző fér majd be, akiket két LED-fallal és modern hangosítással várunk. Szeretnénk visszahozni a jégkorongot Győrbe, hiszen nagy űr van ezen a téren. Az utánpótlásunk jelenleg jó kezekben van, nekik is motiváció, hogy első osztályú csapathoz csatlakozhatnak.”

 

Attachment

Támogatóink