Namesztói beszámoló (galéria).

Beszámoló az U12-es edzőtáborról:

Külső szemlélő talán azt gondolná, hogy a jégkorongozók nyáron csak hűsölnek, pedig a Győri Nemak Dana ETO HC utánpótlás csapatai már belobbantották a szezont.
Ez a 8-10 éveseknél játékos szárazedzéseket, a nagyobbaknál pedig kemény edzőtáborozást

jelentett. Az U18-U20-as korosztály a szlovákiai Gútoron (Hamuliakovo), az U14-U16-osok pedig Pozsonyban edzettek. Igor Tóth szakmai vezetőedző a táborok közt ingázva felügyelte a felkészülést, az egyes helyszíneken a gyakorlati munkába is bekapcsolódva.

Az U12-es korcsoport edzőtábora idén kiemelkedő jelentőséggel bírt, hisz itt nem csak az alapozás, valamint a “régi”, 2008-as születésű játékosok és a most felkerült 2009-es játékosok egy csapattá kovácsolása volt a cél, hanem ez volt az első alkalom, hogy a korosztály új edzői, Marek Michalak (vezető edző), Tomas Kunya (korcsolya technika edző) és Barna Ádám (edző) hosszabb időt együtttöltve, mélyebben megismerhessék egymást a gyerekekkel. A tábor fontosságát a szülők is felismerték, hisz a korosztály nagy része, 31 gyerek részt vett rajta.

A táborhoz a namesztói (Szlovákia, Námestovo) Hotel Altisnál megfelelőbb helyet elképzelni sem lehetett volna. A festői környezetben, 620 m magasan, egy víztározó tó partján, fenyőerdő szélén fekvő, a Tátra csúcsai által körülölelt négy csillagos sportszálloda saját tornatermével, konditermével, külső, belső medencéjével, saját standard méretű műjégpályával és skatemilljével várta a csapatot.

A feszes menetű napi két-két jeges- és szárazedzésen az edzők egyaránt hangsúlyt fektettek a korcsolyatechnikára, a botkezelésre, lövésre, passzolásra, a mozgáskoordináció fejlesztésére és a játékra. Természetesen minden edzést bemelegítés előzött meg és alapos nyújtás követett. Az edzések közt a hokielméletre, és mentális felkészítésre is jutott idő. A tábor alatt 2 nagy mérkőzést játszottak egymást közt a gyerekek. Minden 3. nap délutánja a regenerációjé volt, ami elengedhetetlenül fontos az edzésmunka “megemésztéséhez”. A gyerekek a hét alatt összesen 1170 percet töltöttek jégen, és 900 percet edzettek szárazon.

Szabadidőben medencézett, focizott, kapura lövést gyakorlot vagy csak hancúrozott, mókázott, pihent, egyszóval lazított a csapat. Azért a “kütyüket”: tableteket, mobilokat is megkapták a gyerekek minden nap egyszer, általában egy órára, hogy beszélhessenek az otthoniakkal, meg esetleg kockulhassanak egy picit. A napi 5 étkezés – edzők közreműködésével összeállított – menüje egyszerre elégítette ki a sportolói szükségleteket és gyermeki igényeket. Az utolsó este meglepetése grillparti volt a gyerekeknek, ahol kedvükre lakmározhattak a finomabbnál finomabb szabadtűzön sült ételekből.

A táborra a koronát a pénteki barátságos mérkőzések tették fel. A helyszínre utazó több mint tíz fős szülői szurkoló delegáció biztatása mellett mindkét csapatunk derekasan, szép hokival állta a sarat a Liptovsky Mikulas csapata elleni két, egy-egy órás, folyóidőmérős mérkőzésen (10:3 ide; 5:7 oda).

Az edzők munkájának gördülékenységéhez hozzájárult a két szülői csapatkoordinátor, akik elsősorban a gyerekek felügyeletében vettek részt, emellett pedig a logisztikáért és a gyerekek mindennapi gondjainak megoldásáért feleltek. A lányok és srácok mindennapjait a korcsoport zárt facebook csoportjában közzétett bejegyzéseken, fotókon és rövid

videókon keresztül követhették a szülők, a pénteki meccsen pedig élő videóközvetítésen szurkolhattak.

A játékosok péntek este fáradtan, de a jól elvégzett munka elégedettségével, lelkesen, boldogan ölelhették át egy hét után újra a szüleiket a Győri Nemak Aréna parkolójában.

Attachment

Támogatóink