GYŐRI ETO HC MŰKORCSOLYA SZAKOSZTÁLYA

 

A műkorcsolya az egyik leglátványosabb és legszórakoztatóbb téli sportág, amely szerepel a téli olimpiai játékok műsorán is. Gyakran együtt emlegetik egyik ágával, a jégtánccal. Értékelésük pontozással történik. A versenyző vagy versenyzők külön pontokat kapnak a technikára és külön az előadásmódra. Mindkét ágban adott elemeket kell zenére bemutatni.

A sokszínű győri sportért egyesületi mottónkat szem előtt tartva a Győri ETO HC szakosztályaként működik a műkorcsolya szakosztályunk. Az egyesületünk tagja a Magyar Korcsolyázók Szövetségének (MOKSZ), szakosztályunk sportolói aktívan részt vesznek a hazai műkorcsolya életében.

Jelenleg közel 60 sportolóval tartjuk edzéseinket 5 és 19 éves kor között.

Edzői teamünk tagjai:

  • Téglássy Tamara szakmai vezetőedző, olimpikon műkorcsolyázónk, aki koreográfusként is közreműködik a produkcióinkban
  • Selyem Enikő műkorcsolya-, jégtánc-, és ritmikus sportgimnasztika edző.
  • William Fomin balettedző.

4 csoportban zajlanak edzéseink, korcsoportonként és műkorcsolya tudás szerint.

Sportolóink rekreációs és ISU kategóriás versenyeken indulnak, és több látványos, közös jeges produkcióban is szerepelnek, mint pl. a győri adventi jégrevük.

Jeges edzéseink mellett rendszeresen szárazedzéseken vesznek részt sportolóink, ahol koordinációs és koreográfiás gyakorlatokat végeznek; erőnléti edzéseinken pedig a technikai elemek kivitelezéséhez és a kűrök lefutásához szükséges fizikai és mentális erőnlétet szerzik meg a sportolóink.

Szeretettel várunk minden műkorcsolya iránt érdeklődőt az edzéseinken!

Győri ETO HC/Műkorcsolya szakosztály

A szakosztály hivatalos facebook oldala:

https://www.facebook.com/mukorcsolya.gyor

Támogatóink