Bartalis József Győr Sportjáért díjas!

Egyesületünk szívből gratulál Bartalis Józsefnek, mindannyiunk „Józsibácsijának”, aki pár nappal ezelőtt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatától a Győr Sportjáért kitüntetésben részesült.

Bartalis József az egyik legismertebb név a magyar jégkorongban, aki az elmúlt években fontos szerepet vállalt a sportág győri újraindításában, a magas színvonalú utánpótlásneveléshez szükséges infrastruktúra megteremtésében és a Győri ETO HC sikeres fejlődésében.

Bartalis József professzionális sportolói karrierjét Csíkszeredán kezdte, majd a román forradalmat követően 1990-től a székesfehérvári Alba Volán jégkorong csapatához szerződött, amellyel többszörös magyar bajnokká vált. 1996-ban költözött Győrbe, hogy részt vállaljon a győri jégkorong fejlesztésében. Új alapokra helyezte az utánpótlás nevelést, aktív toborzással megteremtette a fejlődéshez szükséges létszámot. Győr Önkormányzatával karöltve elindította az óvodákkal és iskolákkal való együttműködést, amelynek eredményeként az elmúlt években több tízezer fiatal tanult meg korcsolyázni, és mára a jégsport vált Győr legnépszerűbb téli sportágává.

A Győri ETO HC elnökségi tagjaként és szakmai vezetőjeként nagy szerepet vállalt abban, hogy a Győri ETO HC elnyerte a jégkorong sportban a Körzetközpont minősítést, szerepet vállalva ezáltal nem csupán Győr, hanem a teljes nyugati régió jégkorongsportjának fejlesztésében.

Bartalis József közel 30 éves tevékenysége a győri jégsport fejlesztésében hozzájárult ahhoz, hogy Győr a téli sportokban is méltó helyre kerüljön a magyar sportéletben. Munkássága sok ezer győri polgár mindennapjait tette és teszi színesebbé, óvodások és iskolások ezreinek járult hozzá a mozgás megszerettetéséhez.

A Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnökeként szakmai tudásával hozzájárult az új jégcsarnok megteremtéséhez, valamint a jégsport-központ optimális üzemeltetéséhez. Tevékenységének köszönhetően a jelenlegi energiaválság idején is biztosítani lehetett a létesítmény üzemeltetését és a közönség messzemenő kiszolgálást a jégsporthoz tartozó szolgáltatások biztosításával.

Szívból gratulálunk!

GYŐRI ETO HC