Egyesületi intézkedések 

A tegnapi napon megjelent a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről. 

A mai napon megkaptuk a Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatóját is a védelmi intézkedésekről.

Az előírásokat a változó helyzethez igazodóan folyamatosan naprakészen tartjuk, így a jelenleg kommunikált információk a november 11-i ismereteinkhez és jogszabályokhoz igazodnak.

Az MJSZ tájékoztatója alapján, a kormányrendelettel összhangban az alábbi egyesületi intézkedéseket hoztuk, amelyek a mai naptól visszavonásig érvényesek:

 1. A versenyszerűen sportolók részvételével megtartott edzések és sportrendezvények (mérkőzések) továbbra is megengedettek bajnoki szinttől függetlenül.
 1. A kormányrendelet 6. § (1)  szerint „A sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos. (2) A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható”. A sportrendezvények (beleértve az utánpótlás mérkőzéseket és az edzéseket is) zárt kapuk mellett megtarthatóak, a védelmi intézkedések betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője – mi esetünkben a Győri ETO HC és a Győri Jégsportért Alapítvány köteles gondoskodni. 
 1. A sporttörvény alapján versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló. Ennek igazolására minden igazolt, sportági szakszövetségi versenyengedéllyel rendelkező sportolónk és munkatársunk számára egyesületünk a mai napon egy igazolást állít ki.
 1. A kijárási tilalomra vonatkozó szabályoktól eltérően, a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott 
 • edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
 • edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,
 • edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából
 • este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.
 • A kijárási tilalom alóli mentességet okirattal szükséges igazolni.
 1. A versenyrendszerben nem szereplő sportolók (szabadidős, hobbi, közösségi sportolók) részvételével sem edzések, sem mérkőzések (így pl. közönségkorcsolya, szabadidős jelleggel végzett edzés stb.) nem tarthatóak, a kizárólagosan számukra jégfelületet biztosító pályák (szabadidős létesítmények) nem látogathatóak és e helyszínek területén tartózkodás – az ott dolgozók kivételével – tilos. Ennek értelmében szüneteltetjük a közönségkorcsolya szolgáltatást, az óvodai „ovi-kori” és iskolai korcsolya programokat, és minden olyan sporttevékenységet, amelyet versenyrendszerben nem szereplő, szabadidős sportolók végeznek a létesítményeinkben.
 1. A kormányrendeletben foglalt szabályok érvényesülését a Rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi, ellenőrizheti.
 1. Egyéb szabályok, egyesületi intézkedések:
 • Hatályát veszti az utánpótlás mérkőzések látogatására korábban kiadott egészségügyi protokollunk, amely alapján az utánpótlás mérkőzések látogathatók voltak.
 • Az utánpótlás és az Erste Liga, illetve a hivatalos felnőtt bajnokságok (OB.IV.) mérkőzéseit a fentiek értelmében minden esetben zárt kapuk mögött fogjuk megrendezni. A győri mérkőzésekről a terveink szerint stream közvetítést fogunk a szülők, érdeklődők számára biztosítani. Az Erste Liga győri mérkőzései az Erste Liga TV-n keresztül lesznek elérhetőek.
 • Lezárjuk a Nemak Jégcsarnok sportolói bejáratát az edzések idején, a közlekedés a Műjégpálya főbejáratán keresztül fog történni. A létesítményeinkbe csak az igazolással rendelkező sportolóink és dolgozóink léphetnek be. Megkérjük a szülőket, hogy a gyermekeiket edzésre csak a bejáratig kísérjék. Azon korosztályoknál, ahol a sportoló az öltözködésben még segítségre szorul, edzőink fogják segíteni a gyerekeket az öltözködésben.
 • A bejáratnál továbbra is minden sportolónk és munkatársunk esetében érintésmentes testhőmérséklet mérést fogunk alkalmazni. 
 • Továbbra is csak tünetmentes sportolók látogathatják az edzéseket! Amennyiben sportolónk pozitív PCR eredményt produkál, azt kérjük haladéktalanul jelenteni az egyesület felé, mert minden ilyen esetben az OSEI állásfoglalás szerint kell eljárunk. Az állásfoglalás egyértelműen rögzíti: „Minden sportoló köteles az edzője, a sportszervezete és a csapatorvosa felé jelezni, amennyiben COVID-19 betegsége igazolódik. A bajnokságok és felkészülési időszakok során a vírussal fertőzött sportolók edzéshez, versenyzéshez való biztonságos visszatérése továbbra is kiemelt jelentőségű.”
 • Az edzések ideje alatt kérjük a szülőket, hogy a létesítmény területén kívül várakozzanak a kormányrendeletben foglalt gyülekezési szabályok betartásával. Az edzés után a bejáratnál vagy a létesítmény előtti parkolóban várják meg a gyereket.
 • A létesítményeinkben korábban kiadott maszkviselési, távolságtartási szabályok továbbra is érvényben maradnak.
 • A külső helyszínen (Yakuza Fitness) szervezett „off-ice” száraz edzésekre is a fenti szabályok vonatkoznak. 
 • Az edzések előtt és után, az öltözőhasználat során is mindenkinek törekedni kell a személyes kontaktok lehetőségének csökkentésére, minimalizálására.
 • A Nemak Jégcsarnokban üzemelő Ziccer Hokibolt nyitvatartása a kormányrendeletben foglaltak szerint változni fog, de a bolt továbbra is üzemelni fog.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt hónapokban betartották a védekezés szabályait, és segítették azok betartatását. 

Tisztelettel kérünk mindenkit a fenti szabályok következetes és pontos betartására. 

Tudjuk, ez nehéz időszak mindannyiunk számára, de továbbra is hiszünk abban, hogy türelemmel, fegyelmezett összefogással mielőbb túl leszünk ezen a kihívásokkal teli időszakon.

Győr, 2020. 11. 11.

Győri ETO Hockey Club