Egyetemi curling kupa Győrben

A Széchenyi Egyetem és a Győri ETO Hockey Club első alkalommal rendezett curling kupát az egyetem hallgatói számára.

Március 8-án került megrendezésre a Győri Jégsport Központban az első hallgatói kupa, amelyre előzetesen öt csapat nevezett. A vidám hangulatú megméretésen verseny körülmények között ismerkedhettek a sportággal a hallgatók. A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornán szoros meccseket játszottak egymással a 4-fős hallgatói csapatok, több körbeverés is volt, illetve az utolsó kőig nyitott küzdelmet, izgalmas, élvezetes játékot láthattunk.

Az első UNI Győr egyetemi curling kupa végeredménye:

  1. „Van Gerwen Jégkatonái” – Kalocsai Krisztián csk., Erdélyi Luca, Szűcs Donát, Fülöp Imre

  2. „Ice Chiefs”

  3. „Mirr Murr”

  4. „Riders”

  5. „Dream Team”

Nagyon örülünk, hogy a Széchenyi Egyetem vezetése támogatta a kezdeményesünket, és első ízben szervezhettünk curling kupát az egyetemi hallgatóknak Győrben. Az érdeklődést és a hallgatók nyitottságát mutatja, hogy öt csapat nevezett, köztük sokan életükben először próbálták ki ezt az élvezetes jeges olimpiai sportágat. A kapott visszajelzésekből és a sok mosolygós arcból ítélve, nagyon élvezték a hallgatók a tornát, a terveink szerint szeretnénk ebből hagyományt teremteni itt Győrben. Nem csak az Egyetem, de a Győr sokszínű sportjában is egy unikális sportág lehet a jövőben a curling, hiszen ellentétben számos más sporttal, akár már pár alkalom gyakorlással egészen sok örömet lehet benne lelni, nem beszélve arról, hogy kiváló csapatépítő-sport, és rekreációs lehetőség is egyben. Nem titok, szeretnénk a következő szezontól rendszeressé tenni a curling foglalkozásokat, edzéseket is Győrben, ezzel is színesítve egyesületünk és a város sportkínálatát.” – mondta Nagy Ákos, az ETO HC ügyvezetője.

Az esemény támogatói voltak a Széchenyi Egyetem, a Győri ETO HC, a Győri Jégsportért Alapítvány és a Magyar Curling Szövetség.