European University Hockey League információk

A Győri Széchenyi Egyetem fenntartásában működik jelenleg a győri Andersen Ligás csapat, karöltve a Győri ETO HC Sportegyesülettel, de az erre épülő EUHL egyetemi csapat indítása teljesen az egyetemi közegben valósul meg. Ez azt is jelenti, hogy egyáltalán nem számít, hogy az MJSZ által kiírt bajnokságokban milyen egyesületben játszik egy játékos, csak az számít, hogy legyen egyetemi jogviszonya (akár nappali, akár levelező stb.). Sőt, a szabályok szerint az is pályára léphet az EUHL keretében, aki abban a szezonban tölti be a 18-ik életévét, vagy abban a szezonban érettségizik. Kivételt képeznek a profi szerződéssel játszó játékosok.

Az sem kizáró ok, ha valaki NEM a Győri Széchenyi Egyetemre jár, akkor is játszhat a mi csapatunkban az EUHL nemzetközi bajnokságban!

A bajnokságról

Az EUHL szlovákiai központú bajnokság, szlovák, cseh, lengyel, székelyföldi egyetemi csapatokkal. Szakmai színvonala az Andersen Liga és az Erste Liga közé tehető.

Bővebb infó a ligáról itt található: https://www.euhl.eu/about-us/

Lebonyolítása bajnoki rendszerben egy oda-vissza és rájátszás. Mérkőzések időpontjai az egyetemi csapatok megállapodásán múlnak. A mostani tudásunk szerint a hazai mérkőzések nagy részét IIHF szünetekben, két hazai rendezésű tornán bonyolítanánk le, amelyekben partnerünk lesz a Sapientia U23, a mérkőzéseket Győrben játszanánk.

A Széchenyi Egyetem szerepvállalása

A győri egyetem finanszírozza az EUHL csapat működését. Érdekünk, hogy minél több olyan egyetemista játsszon a csapatban, akik hozzánk járnak egyetemre, de nem kizáró ok más egyetemi jogviszony sem. Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy nem csak jégkorongozni szeretne eljönni hozzánk, hanem az egyetemi képzés is érdekli, akkor elég komoly lehetőségeket tudunk adni.

  • segítség bejárás alóli felmentéshez
  • segítség az egyéni tan-, és vizsgarendhez
  • Sportösztöndíj stb.

Jelenleg a sportolók között a legnépszerűbb a sport-és rekreációszervezés, a műszaki menedzser, a kereskedelem és marketing, valamint a gazdálkodás és menedzsment szakok. Aki most még nem jár egyetemre és nem adta be a jelentkezését központilag február 15-ig, ő pótfelvételi keretében augusztusban még megteheti, a szakok kiírása még nem történt meg.

A győri egyetem célkitűzése, hogy ebben a rangos egyetemi ligában ütőképes csapatot üzemeltessen. Feltétele a ligának az amatőr szerződés, Erste Ligás játékosok NEM vehetnek részt a versenyben. A csapat az UNI GYŐR ETO HC egyetemista játékosaira épül, de kicsit sem kizáró ok, hogy aki az Andersen Ligában más csapatban ellenfélként játszik, jöhet a mi egyetemi csapatunkba játszani az EUHL mérkőzésekre.

Elvárásaink között szerepel, hogy az adott játékos lehetőségeihez mérten minél több edzésen és mérkőzésen vegyen részt az EUHL projektben. Amit tudunk nyújtani az az amatőr szerződéses keretek között egyéni megállapodás szerint költségtérítés és jutalmazás a teljesítmény alapján.

Nem az a célunk, hogy más Andersen Ligás csapatokból elszipkázzunk játékosokat, de szívesen adunk lehetőséget olyanoknak, akik nem tudtak, vagy nem akartak Erste Ligában szerepelni, jelenleg is egyetemen tanulnak, vagy tervezik egyetemi tanulmányaikat (jövőjüket) és ebben fontos szerepet szánnak a jégkorongnak.

Készítettünk egy összefoglalót az egyetemi tanulmányok melletti sportolási lehetőségekről, amely érinti a jégkorongozókat, ezt itt található:

https://unigyorsport.hu/tanulj-gyorben-sportolj-gyorben/

További információk:

E-mail: hello@uniprosport.hu