Évindító hoki-körkép az ETO házatájáról

–         a szuperminitől az Andersen Ligáig –

Egyesületünk, az UNI- Győri ETO HC 2022-ben is a Nyugat-Dunántúli régió és Győr egyik legdinamikusabban fejlődő sportszervezete volt. Minden kihívás és a globális gazdasági és energiaválság okozta nehézség ellenére, továbbra is kiemelkedő jeges infrastruktúrával, jelentős fejlesztési potenciállal rendelkezünk, teljes vertikumú jégkorong utánpótlással, az államilag elismert sportakadémiai rendszerben Kiemelt Régiós Alközponti feladatokat is ellátunk.

Játékosaink, a szülők, támogatóink és partnereink számára, időről időre szeretnénk átfogó képet, hírt adni csapataink munkájáról, aktuális eredményeiről, céljairól.

OviHoki – U8-U10: A legkisebbeknél összesen több, mint nyolcvan játékossal dolgozik az edzői stábunk. Ezeknél a korosztályoknál a fő célunk a jégkorong iránti érdeklődés, a sportág szeretetének elnyerése, fenntartása, megszilárdítása – a játék öröme mindenekelőtt- aktív edzések, a jégkorong alapjainak a lerakása. Tudjuk, és hisszük, hogy ezeknél a korosztályoknál, még nem a gólokban kifejezett eredmény a fontos, de számos tornán vettünk részt a szezonban a Szupermini és Mini korosztállyal egyaránt, amelyek mindegyikén látható volt csapataink, kis játékosaink fejlődése. A szezon végéig igyekszünk a lehető legtöbb tornán részt venni, hogy minél több játéklehetőséggel biztosítsuk a legkisebbek fejlődését. Továbbá kitűzött célunk, a jégen végzett munka mellett, egy erős és összetartó közösség építése is! Nagyon fontos számunkra, hogy mind a játékosok, gyerekek, mind a szülők jól érezzék magukat itt! Amennyiben már a legkisebb korosztályoknál is ki tudunk alakítani egy erős közösséget akkor remélhetőleg, hosszú távon sokkal tovább kitartva, egymást segítve, bíztatva jutnak előre ebben a sportágban!”- értékelte az elmúlt időszakot Kele Dávid edző.

U12: Az U12-es bajnokságban a legerősebb „kék, illetve a „piros” bajnokságokban, illetve a 3×3 nyugati csoportjában is érdekeltek vagyunk. Az tehetséges 2013-as születésűekből álló U10A-csoport is az U12-es „kék” korosztállyal készül. A szezon során változott a korábbi vezetőedző személye, a munkáját a korábbi skill-edző, Adam Bundzik vette át.

„57-en vagyunk az U12-es edzéscsoportokban, folyamatos, szisztematikus munka folyik a korábbi évekhez hasonlóan. Az első dolog amire fókuszáltam, hogy a gyerekekből jó barátok is legyenek, mert egy csapat csak így működhet. Ebben nagy fejlődést látok. A gyerekek nagyon gyorsan alkalmazkodtak az általam elvárt játékstílushoz, ami nem volt egyszerű, mert kevés benne az egyénieskedés. Szép hokit tanítunk, és szép hokit játszunk, amit a gyerekek élveznek is. Az utolsó mérkőzéseken a legtöbb gólunkat a pályán lévő 5 ember együttműködéséből lőttük, ami szép eredménye a csapatmunkának”. – értékelt Adam Bundzik vezetőedző

U14: Csapatunk az U14-es bajnokság III. csoportjában kezdte a bajnokságot, ahol kiharcolta a középszakaszban a II. csoportbeli részvételt. „Az első két mérkőzést győzelemmel kezdtük a II. csoportban, a célünk a játékosok egyéni és a csapat további taktikai fejlődésének a biztosítása. Jó úton vagyunk, és szeretnénk tartani ezt az irányt. Három edző, plusz egy erőnléti edzővel dolgozunk a csapattal, a csapatot 21 mezőnyjátékos és 4 kapus alkotja, ami azért jó, mert így több lehetőségünk van a figyelni a játékosok személyes fejlődésére. Szárazon az egyik célunk a korosztályban szenzitív agilitás, gyorsaság alapjainak erősítése, és az, hogy a szezon végére elsajátítsák azokat a gyakorlatokat, köztük a súlyemelés alapgyakorlatait, amelyekre a felsőbb akadémiai korosztályoknál később építhetünk majd a jövőben.” – mondta Peter Andrej vezetőedző

U16: Serdülőink az U16 bajnokság II. csoportjában küzdenek, amely tabelláját jelenleg vezeti az ETO, a DEAC és a Hoki Klub Budapest csapatai előtt. A korosztályban a jégen és szárazon is szisztematikus, kemény munka folyik, amely eredményei hónapról hónapra már láthatóak, mérhetőek. A kondicionális területen a – az összes sportakadémiai korosztályunkkal összevetve – a legnagyobb fejlődést érték el játékosaink, az egyéni fizikai erőfejlődés mértéke ennél a korosztályunknál a legkiugróbb. Szintén a fejlődést mutatja, hogy van olyan játékosunk, aki meghívást kapott a korosztályos válogatott programokba is, vagy magasabban jegyzett külföldi akadémián kapott játéklehetőséget az elmúlt időszakban.

„A csapattal a szezon középszakaszában sajnos nem volt olyan eredményesek, mint az elején, de a célunk az egyéni és csapatfejlődés folyamatosságának megtartása, és a bajnokság további részében a lehető legjobb eredmények elérése.” –emelte ki Keresztes Ottó vezetőedző.

U18: Szezon elejétől kezdve a fejlődés kisebb  kisiklások ellenére töretlen , ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a közvetlen riválisainktól akiktől szezon legelején 2-3 góllal is kikaptunk azokat most nagyarányban akár 6-7 gólos különbséggel és nagyon magabiztos játékkal győzzük le. A srácok komoly munkával jöttek vissza a szezonba,  éppen egy 4 meccses nyerési szériában vannak 7 utolsó meccsükből 6-ot megnyertek. A rengeteg belefektetett plusz munka, a külön videós elemzések, sok csapat megbeszélésnek hála, masszív csapat képét mutatja így a csapatunk a szezon derekára. Jelenleg 3 fordulóval az alapszakasz vége előtt stabil, a felsőházba feljutó helyen áll. A keretünk játékosai rendszeresen feljátszanak az U21 bajnokságba és az Andersen Ligába is, amely lehetőségek a játékosaink egyéni fejlődését szolgálják. Mindezek ellenére abszolút reális esélyük van, hogy a középszakaszt a felsőházban folytassa az U18 csapatunk. A csapat vezetőedzője: Láday Lóránt.

U21 és Andersen Liga: Az U21-es csapatunk a korosztályos bajnokság selejtező köre után csapatunk a B csoportba került, amely tabelláját jelenleg vezeti. A csapatok vezetőedzője:Vladimir Matejov.

Az Andersen Liga mezőnyét az „U21-B” bajnokság csapatai és a korábbi OB II-es bajnokság együttesei alkotják. Egyesületünk az U21-B mellett vesz részt az Andersen Ligában, ahol a korábbi OB II csapatok is itt indulnak. Az új, másodosztályú jégkorongbajnokságban tehát fiatal tehetségek, U21- 25 korosztályú játékosok mellett, korábbi válogatottak és Erste Liga játékosok is szerepelnek.

A liga első tapasztalatai az értékelésünk szerint nagyon pozitívak, a mérkőzések látványosak, emelkedő színvonalúak. Mindenképpen értékként tekintünk az Andersen Ligára, ahol az utánpótlás korú játékosainknak közvetlen lehetősége van magukat kipróbálni a nagyobb kihívást jelentő felnőtt mezőnyben is.

Az Andersen Ligában 6 mérkőzés van már csak hátra az alapszakaszból, így érdemes vetni egy rövid pillantást az eddigi teljesítményre a számok tükrében:

 • Jelenleg vezetjük a tabellát, még úgy is, hogy az utánunk következő 3 csapat mind több mérkőzést játszott!
 • A góllövő listát is győri játékos, NAGY MÁRK vezeti!
 • Kapus fronton sem kell szégyenkeznünk, SZELES MARTIN 2., míg MÉSZÁROS ÁKOS (40% játék alattiak) az 1. a védési hatékonyságban!
 • Ezek után nem lehet meglepő, hogy a kapott gólok száma is nálunk a legkevesebb!
 • Érdekes adat, hogy emberhátrányos védekezésünk több, mint 93%-os hatékonyságú, mellyel szintén a lista első helyére kerültünk.

Az Andersen Liga hátralévő mérkőzései, tervezett időpontjai:

 • 01.25. szerda UNI GYŐR ETO – SZEGED, kezdés: 20.30h, helyszín: Győr
 • 01.28. szombat UNI GYŐR ETO – SPORTORSZÁG, kezdés: 21.00h, helyszín: Győr
 • 02.01. szerda DBHC – UNI GYŐR ETO, kezdés: – még nem ismert, helyszín: Budafok
 • 02.04. szombat MAC IKONOK – UNI GYŐR ETO, kezdés:- még nem ismert, helyszín: Kisstadion
 • 02.09. csütörtök UNI GYŐR ETO – Worm Angels, kezdés 20.30h, helyszín: Győr
 • 02.11. szombat SZEGED – UNI GYŐR ETO, kezdés: 21.00h, helyszín: Győr

Sok sikert kívánunk csapatainknak a bajnokságok hátralévő részében!

HAJRÁ ETO!