Győri kötődésű hokisok az Egyetemi Jégkorong Világkupán!

Április 14-19 között a csíkkarcfalvi jégpálya adott otthont az Egyetemi Jégkorong Világkupának, amelyen nyolc ország – Kanada, az Amerikai Egyesült Államok, Svédország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Románia – csapatai vettek részt.

Egyesületünk nem felejti el azokat a játékosait sem, akik korábban Győrben pallérozódtak. Büszkék vagyunk arra, hogy több győri kötődésű, győri nevelésű jégkorongozó is pályára lépett a közelmúltban megrendezett Egyetemi Jégkorong Világkupán.

Horváth Pál, Győrben született, nálunk ismerkedett meg a sportággal, utánpótlás karrierjét később Svédországban, majd Székesfehérváron folytatta, jelenleg az egyetemi tanulmányait a Kolozsvári Egyetemen végzi, a Háromszéki Ágyúsok csapatának alapembere.

Karda Norbert Székelyudvarhelyről került Győrbe, 2016-2021 között az ETO utánpótláscsapatait erősítette, az ETO-ból Székesfehérvárra vezetett az útja, a tavalyi szezonban azonban már a DEAC Erste liga csapatában is bemutatkozhatott.

Róth Zoltán 2015-2019 között játszott Győrben, testvére Róth Nándor jelenleg is egyesületünk egyik kiváló kapusa, a Széchenyi Egyetem hallgatója.

Galusnyák Botond a Gyergyó csapatából került Győrbe, 2016-2018 között volt játékosunk, amely után ő is a székesfehérvári akadémia csapatában folytatta karrierjét, jelenleg a Sapientia U23-as csapatában játszik.

képen balról jobbra: Róth Zoltán, Karda Norbert, Galusnyák Botond és Horváth Pál

A tornán az egykori győri játékosok számos góllal és gólpasszal kivették a részüket a szinte teljesen székelyekből álló Román csapat 4. helyéből. Karda Norbert gólnak örülhetett Kanada ellen, míg Róth Zoli két gólpasszal járult hozzá a csapata győzelméhez. A csehek elleni szintén győztes meccsen, Horváth Pál talált be, mellette Galusnyák és Róth is gólpasszt jegyezhetett. A lengyelek ellen Karda, az USA ellen pedig Róth Zoli járult gólpasszal hozzá a csapatuk tisztes helytállásához.

A részletes eredmények az Egyetemi Világkupa honlapján olvashatók: https://wcouh.org/

További sok sikert kívánunk egykori játékosainknak!