Fókuszban a tehetséggondozás

Egyesületünk kollégái is részt vettek december 1-én a FEHA19 Jégkorong Módszertani Központ által szervezett szakmai napon.

Az idei évben immár másodszor szakmai napot szervezett a FEHA19 Jégkorongspecifikus módszertani központ az államilag elismert sportakadémiai szervezetek sportszakemberei számára, amelyen a Kiemelt Régiós Alközponti feladatokat ellátó Győri ETO Hockey Club sportszakemberei is részt vettek.

A színvonalas szakmai programot Dr.Sáfár Sándor a nemzeti Sport Ügynökség projektigazgatója és Fekti István a FEHA19 ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Ezt követően Kari Lehtonen a finn jégkorong szövetség kapusképzési igazgatója a kapusok tehetséggondozásáról osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel .

Dr.Igor Toth és Kari Lehtonen (fotó:Győri ETO)

Egy másik kiváló finn szakember, Vesa Viitakoski (korábbi finn válogatott, NHL játékos) a FEHA19 mentoredzője a hatékony lövések fejlesztésével kapcsolatban tartott elődadást. A folytatásban Pavel Havlicek scout (Pittsburgh Penguins és Ocelari Trinec) az NHL-ben és az európai top csapatokban működő játékosmegfigyelési rendszerekről és szempontokról adott át hasznos tudásanyagot a hallgatóságnak.

Az előadók közül ki kell emelnünk Kevin Constantine (Head Coach – Hydro Fehérvár AV19 és Szövetségi Kapitány,  Magyar Jégkorong Férfi Válogatott) és Kiss Dávid (másodedző, Hydro Fehérvár AV19 és Magyar Jégkorong Férfi Válogatott) prezentációját, amely a napi edzői munka általuk használt gyakorlatát ismertette a résztvevők számára.

Kevin Constantine és Dr.Igor Toth (fotó:Győri ETO)

A nap záróakkordjaként egy kerekasztal beszélgetés zajlott a meghívotz szakértők részvételével „Tehetséggondozás a gyakorlatban” címmel.  A panel szakértői – Lukas Havlicek (Pittsburgh Penguins), Kari Lehtonen (FIHA), Vesa Viitakoski (FEHA19 mentoredző), Stephan Lundh (FEHA 19 Nemzetközi igazgató), Majoross Gergely (Érsekújvár vezetőedző), Svasznek Bence (MJSZ Férfi U18 Válogatott Vezetőedző), Kovács Csaba (FEHA 19 Szakmai Vezető) hasznos gondolatokat adtak a tehetséggondozás témájában a résztvevő hallgatóságnak.

Nagyon hasznosak ezek a találkozók, mert itt naprakész, igazoltan jó gyakorlatokat és tudást tudunk kapni, hanem a szünetekben lehetőségünk van egyéni beszélgetésre is a kollégákkal” – nyilatkozta Dr.Igor Toth a Győri ETO HC szakmai igazgatója.

„Az idei évben ez már a második szakmai fórum volt, ahol részt vettünk a stábunkkal, szerintem is nagyon értékes az a tartalom, amit a szervező, módszertani központ kollégái ezúttal is összeállítottak. A tudástranszfer mellett az ilyen eseményeken nem csak a jégkorongban működő sportakadémiai szervezetek vezetőivel, de az MJSZ és az állami sportirányítás képviselőivel is alkalmunk van a tapasztalatok személyes megosztására.” – mondta Nagy Ákos a Győri ETO HC ügyvezetője.