A felnőtt amatőr jégkorongot felkarolva, a Győri ETO Hockey Club karöltve az egyik legnagyobb helyi hokis közösséggel, a közelmúltban létrehozta felnőtt amatőr jégkorong szakosztályát. Amatőrjeink részt vesznek a Magyar Jégkorong Szövetség OB.IV./B. bajnokságában, ahol sorra nyerik a mérkőzéseket. Az amatőr hokiról Mesterházy Ferenc szakosztályvezetővel, játékos-edzővel és Pados Zoltán kapussal, csapatvezetővel beszélgettünk.

Hogyan jött az ötlet, hogy a csapat elinduljon az OB.IV-es bajnokságban?

Pados Zoltán: – Évek óta együtt játszik a csapat magja, a korábbi években rendszeresen szerveztünk magunknak Győrben amatőr felnőtt meccseket, részt vettünk a Red Bull Open Ice és más kispályás bajnokságokban, de a csapat a szlovák amatőr nagypályás bajnokságban is indult, mivel a szlovák amatőr bajnokság tavaly nem indult el, mindenképp szerettünk volna hivatalos bajnokságban részt venni. Mészáros Szabolcs kapus és csapatvezető társam hívta fel a figyelmünket, hogy az elmúlt években az MJSZ érezhetően felkarolta az amatőr hokit, ezért érdemes lenne csatlakoznunk a magyar OB.IV-es bajnoksághoz. Ötletünkkel megkerestük a klub vezetését, akik hivatalosan is „befogadtak bennünket”, első szóra a csapat mellé álltak. Innen is köszönet nekik a támogatásukért! A célunk közös, mi is a jégkorong győri népszerűsítéséért dolgozunk.

Kikből áll a csapat?

Mesterházy Ferenc: – A csapat túlnyomó része felnőtt fejjel kezdte a hokit, sokan – hozzám hasonlóan – szülőként csöppentek bele a jégkorong világába, de vannak olyanok is, akik gyerekként már játszottak. A csapatunk jelentős része évek óta együtt készül itt Győrben, de folyamatosan vannak új csatlakozóink is. Mondhatnánk, hogy egy igazi nemzetközi amatőr csapatunk van, mert a hazaiak mellett, van köztünk felvidéki, erdélyi, német és kanadai játékosunk is. Befogadó, jó közösség a miénk, amit összeköt a hoki szeretete, és ahol állandó vendég a humor és a jó hangulat.

Hogyan készültetek, készültök a mérkőzésekre, a bajnokságra?

Mesterházy Ferenc: – Évek óta heti 2-3 alkalommal edzünk együtt a jégen, a kondiját pedig mindenki egyénileg igyekszik karban tartani. Tagjaink egyénileg rendszeresen részt vesznek különböző fejlesztő programokon, ilyen volt a legutóbb Győrben a „Bartalis Brothers” fejlesztő edzőtábora is. A felkészülésünkhöz szakmai segítséget kaptunk az ETO HC szakmai elnökségi tagjától, korábbi profi játékostól, Horváth Lászlótól is, míg Nagy Ákos erőnléti szakemberként a száraz edzésmunkában, a mérkőzések előtti bemelegítésben, a sérülések megelőzésében segíti a csapatot.

Hogyan értékelitek a szezon eddigi meccseit?

Pados Zoltán: – Az OB.IV.B bajnokságban az alapszakaszban két csoportban zajlanak a küzdelmek, szerencsésnek gondolom a sorsolásunkat, mert egyre erősebb ellenfelek ellen játszhattunk. Öröm számomra, hogy abban a Nemak Jégcsarnokban vannak a meccseink, amelyben az ETO utánpótlás mellett a Titánok Erste Liga csapata is szerepel. Az első három meccsünket „be tudtuk húzni”, így a rajtunk szerintem összességében nagyon jól sikerült.

Mi a cél a szezon hátralévő részére?

Mesterházy Ferenc: – A szezon elején a célunk a tisztes helytállás volt, mert nem igazán ismertük az OB.IV. erőviszonyait. Az első három meccs után biztosan kijelenthetjük, az OB.IV. erősebb csapatai közé tartozunk. A célunk mindenképpen bekerülni a rájátszásba, ezzel szerintem az első hivatalos szezonunkban már elégedettek lehetünk. A lényeg, hogy a csapatunk lelkes és motivált, szeretnénk Győr városa és az ETO hírét öregbíteni, illetve a jégkorongot népszerűsíteni a mi lehetőségeinkhez, képességeinkhez mérten.

Köszönjük a beszélgetést, további sok sikert kívánunk amatőr csapatunknak!

Hajrá Vaskakasok, hajrá ETO!

A Vaskakasok eddigi mérkőzései:

  • Vaskakasok – SMTK Jégmadarak, 7:3

https://www.jegkorongszovetseg.hu/event/game/57875

  • Vaskakasok – Kecskeméti Sólymok, 8:5

https://www.jegkorongszovetseg.hu/event/game/57883

  • Vaskakasok – VSD Párducok, 3:2

https://www.jegkorongszovetseg.hu/event/game/57888

Az OB.IV.B. alapszakasz hátralévő mérkőzései:

2020.12.05. szombat, SÜN HC – Vaskakasok

2020.12.20. vasárnap, Jégkert SE – Vaskakasok

2021.01.10. vasárnap, Vaskakasok – VIP Admirals

2021.01.24. vasárnap, Kalózok HK – Vaskakasok

Az OB.IV.B. tabella állása jelenleg:

A csapat tagjai:

Vaskakasok OB.IV.B
Kapusok
Mészáros Szabolcs
Pados Zoltán
Hátvédek
Balló János
Beke Zoltán
Dr. Boga Péter
Dummel Domonkos
Kiczenko Sándor Gábor
Mesterházy Ferenc
Pálinger István
Tomsics József
Csatárok
Baán Zsolt
Deák Attila
Fonyó Károly Áprád
Kovács Péter
Kowalchuk John Paul
Kunert Dávid
Molnár Dániel
Nagy Ákos
Pammer Máté
Papp Attila
Salamon András
Stein László
Szabó József
Varga Márk
Vincze Csaba
Zborovján Gábor

 

 

Támogatók:

Győri ETO Hockey Club,

PBS Hungária,

Vaskakas Sőrfőzde,

Brady Tápintézet,

BlueSpot Kft.