Készülünk a szezonra! Újra van jég Győrben.

A héten kezdetét vette Győrben a 2022/23-as jeges sportszezon. A Győri ETO HC műkorisai és jégkorongozói mellett, a Magyar U18-as jégkorong válogatott is Győrben kezdte meg a felkészülését a következő jeges szezonra. Az ifjúsági válogatott szakmai stábját erősíti képességfejlesztő edzőként a győri Bartalis Balázs, illetve két – jelenleg már a FEHA19 akadémiáján játszó – győri nevelésű játékos, Palla Félix és Palla Xavér is hazai pályán léphet jégre a Győrben megrendezésre kerülő U18 Olimpiai Reménységek Versenye nemzetközi jégkorongtornán.

Palla Félix, Palla Xavér, fotó: ETO HC

A szezonnyitó torna csütörtöki első mérkőzésén Svasznek Bence szövetségi edző csapata lenullázta a lengyel ifjúsági válogatottat.

Az U18-as válogatott mérkőzései a győri tornán:

Augusztus 24., csütörtök, 18:30: Magyarország–Lengyelország: 3-0
Augusztus 25., péntek, 18:30: Magyarország–Ukrajna
Augusztus 26., 14:30: Magyarország–Románia

A Győri ETO Hockey Club utánpótlás jégkorong és Andersen Liga csapatai is megkezdték a bajnokságok indulása előtti, kiemelt fontosságú jeges felkészülési időszakot. Az elmúlt hónapok száraz felkészülése után, már minden játékosunk nagyon várta, hogy újra jégre léphessen.

A hokisaink mellett az ETO műkorcsolya szakosztálya is már hazai jégen edzőtáborozhatott, új vezetőedzőjük, Mórucz Babett irányításával.

Az ETO műkorisai, fotó: Mórucz Babett

A héten az újrainduló jeges programok mellett egy nyárzáró sporttábornak is a házigazdái voltunk, ahol egyik fő támogatónk, a Rudolph Logistik Gruppe dolgozók gyermekei vehettek részt izgalmas sportprogramokon és szervezett korcsolyaoktatáson.

„Már nagyon várta mindenki, hogy négy hónap jégmentes üzem után, újra jég legyen a győri jégcsarnokban és a kisméretű gyakorló pályánkon. Sportolóink természetesen az elmúlt hónapokban is komoly szakmai munkát végeztek a száraz edzéseken, de minden szezon előtt egy új felkészülési időszakot jelent a jeges edzések újraindulása. A jégkorongbajnokságok várhatóan szeptember végén, október elején fognak majd indulni, de addig is több edzőmérkőzésen szoríthatunk majd hazai pályán a csapatainknak. Nagy öröm számunkra, hogy a folytatásban szeptember elsején az ERC Ingolstadt junior csapata látogat majd hozzánk Győrbe, ahol két mérkőzést is fog játszani az ETO junior és Andersen Liga csapatai ellen. Az első ízben látogat hozzánk a testvérvárosunk, az Ingolstadt U19-es utánpótlás jégkorongcsapata, akikkel szeretnénk spotszakmai téren is együttműködni és hagyományt teremteni. A jövőbeni terveink között egy testvérvárosi hokitorna elindítása is szerepel, hiszen a többi testvérvárosunkban, többek között Brassóban, Csíkszeredában, de a finn Kuopióban és a francia Colmar-ban is komoly hokicsapatok működnek. ” – mondta Szarvas Zoltán elnök.

Felkészülési jégkorong mérkőzések:

2023.09.02. szombat, 18.00h: UNI-GYŐR ETO („A” csapat) vs. ERC INGOLSTADT U19

2023.09.03. vasárnap, 12.30h: UNI-GYŐR ETO U18/U21 vs. ERC INGOLSTADT U19

A mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt, szurkolót szeretettel várunk!

Hajrá ETO!