Regionális edzőtovábbképzések Győrben – fókuszban a száraz edzés!

A Győri ETO Hockey Klub Kiemelt Régiós Alközponti feladatokat is ellát jégkorong sportágban az állami sportakadémiai rendszerben, amely keretében fontos számunkra, nem csak saját szakembereink, hanem a régióban dolgozó kollégák fejlesztése is.

Áprilisban heti rendszerességű, négy képzési napból álló oktatás sorozatot szerveztünk, amelyre a győri edzőkön kívül a régió szakemberei is meghívást kaptak. A kedden zárult programsorozat fókuszában ezúttal a száraz felkészítés elmélete, a motorikus képességek sportágspecifikus fejlesztése szerepelt.

A képzés során a résztvevők elmélyíthették tudásukat az edzéselméleti ismeretekben, a száraz, erőnléti edzések tervezésében és szervezésében, a motorikus és kondicionális képességek összetett fejlesztésében egyaránt.

Az utolsó továbbképzési napon Diós Bence a székesfehérvári Jégkorong Módszertani központ vezető erőnléti edzője mellett, Kun Attila az Audi ETO KC kézlabda utánpótlás akadémiájának szakmai igazgatója, és Holanek Zoltán az Audi ETO KC és a magyar női válogatott erőnléti edzője adott betekintést a fejlesztő munkájukba.

kép: Diós Bence, az AV19 Jégkorong Akadémia és módszertani központ erőnléti vezető edzője, fotó: ETO HC

„Az előttünk álló száraz edzésidőszak kiemelten fontos minden jégkorongklub számára. Öröm számunkra, hogy a győri edzőink mellett a régió más klubjaiból is velünk tartottak a hokiedző kollégák a képzéseinken. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzük edzőinket, szélesítsük szakmai kompetenciáinkat, akár más sportágakban már bevált munkamódszerek, gyakorlatok, filozófiák megismertetésével. A mai, utolsó képzési nap után biztos vagyok benne, hogy sikerült számos, a mindennapi gyakorlatban is használható munkamódszert, ötletet, esetenként új tudást is adni a kollégáknak a száraz-fejlesztéssel, erőnléti felkészítéssel kapcsolatban. Folytatni fogjuk ezeket a fórumokat, hiszen mindig, mindenkitől lehet, és kell is tanulni, mindenkinek lehet és kell is továbbfejlődni a szakmában. Fontosnak és fejlesztendő területnek érzem a tudás megosztását is, nem csak a szervezeten belül, hanem a jégkorongban működő klubok és szakemberek, de akár a más sportágakban dolgozó sikeres sportszakemberek között is. Az én filozófiám szerint az edzői pálya egyet jelent az élethosszig tartó tanulással, amit szeretnénk sokkal aktívabban támogatni a jövőben.” értékelte az erőnléti képzés sorozatot Nagy Ákos, az ETO HC ügyvezetője és erőnléti mentoredzője.

Győri ETO HC