Remek mérkőzéseket játszott a Győri Nemak Dana ETO HC csapata Salzburgban. November 17-én, pénteken az EHC Liwest Linz csapata ellen léptek jégre a győriek, és nem is vallottak szégyent a remek játékosokkal kiálló osztrákok ellen. Az vezetést a Linz szerezte meg, Rosenberger eresztett meg egy erős lövést, ami megtréfálta a kapust. Schmidmayer szóló-találatával már kettővel ment a Linz, amire a harmad közepe-fele érkezett a valász túloldalról, Márton Rajmond emberelőnyben szerzett gólt, Róth Zoltán és Rézmann Máté átadásából. A második harmadban előbb egyenlített a Győr, majd a vezetést is átvette a “sógoroktól”. Az egyenlító találat szerzője András-Csáki Szabolcs volt, Antal Hunor és Simon Előd átadásaiból. Nem sokkal később Török Patrik góljával már vezetett a Győr, Horváth Richárd egy remek passzal szolgálta ki csapattársát. Az utolsó játékrész vége előtt kiegyenlített a Linz, Kónya Krisztián révén, majd jöhetett a hosszabbítás. A Linz hamar eldöntötte, hogy kihez kerüljön a plusz egy pont, Rosenberger második gólja biztosította be a hazaiak győzelmét. Óriásit küzdöttek a győri srácok, minden elismerést megérdemelnek, egy nagyon jól összerakott csapat ellen álltak kiválóan helyt. Végeredmény: EHC Liwest Linz-Győri Nemak Dana ETO HC 4-3 hu. (Gsz.: Rosenberger 2, Schmidmayer, Kónya, illetve Márton, András-Csáki és Török).

18-án, szombaton a Red Bull Salzburg következett, akik papírforma szerint még erősebb csapatnak bizonyultak. Hamar meg is szerezte a vezetést a hazai gárda, Stapelfeldt volt eredményes. Az első játékrészben még egy góllal növelte az előnyét a Salzburg Schuster révén, ezután azonban nyílttá vált a mérkőzés. Mindkét oldalon akadtak remek lehetőségek, a győriek mindent megtettek azért, hogy gólt szerezzenek, azonban sajnos ma a szerencse nem volt velük. Háromszor találtak kapuvasat, a korong egyszer a salzburgi hálóőr hátára is rápattant, mégsem jutott át a gólvonalon. Ez mégsem törte le a zöld-fehér alakulatot, egészen az utolsó sípszóig rohamozták Merra kapuját. Újabb találatot azonban csak a Salzburg szerzett, ismételten Schuster volt eredményes. Az eredmény ellenére nagyon jól játszott a Győr, rengeteget tanulhattak ebből a mérkőzésből Ausztria legjobbjai ellen játszva. Végeredmény: Red Bull Salzburg-Győri Nemak Dana ETO HC 3-0 (Gsz.: Stapfelfeldt, Schuster 2).

[su_carousel source=”media: 1341,1340,1339,1338,1337,1336,1335,1334,1333,1332,1331,1330,1329,1328,1327,1326″ link=”lightbox” items=”6″ title=”no” pages=”yes”]