Sikeres évkezdet az ETO-nál!

Mozgalmas hét van az ETO hokisai mögött.

Az elmúlt héten klubunk kezdeményezésére Győrbe látogatott a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere Hokizni” sportágnépszerűsítő-toborzó roadshowja. Egyik kiemelt iskolai partner-intézményünkben, a Győri SZC Móra Ferenc Általános iskolájának első és második osztályosai részére tartottunk jó hangulatú sportági bemutatót az ETO kis hokisainak és szakembereinek részvételével. Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Móra Ferenc iskola vezetésének.


U8-U10: Az elmúlt héten legkisebb hokisaink hazai rendezésű tornán szerepeltek, ahol jó hangulatban mutatták be az elmúlt időszakban tanultakat. Szombaton az U10-es korosztályunk pedig Tatabányán lépett jégre rangos utánpótlástornán.


U12: U12-es csapataink közül a Piros bajnokságban szereplő csapatunk Nagy Péter edzővel Székesfehérváron a Lizards ellen szerepelt, míg másik csapatunk Bundzik Ádám és Székely Ákos edzők vezetésével Székelyföldön mérette meg magát.

Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szervezésében került sor a Kárpát-Medencei Magyar Liga U12-es záró tornájára. A tornán a Székelyföldi Jégkorong Akadémia három csapata mellett a Galac, a Brassó és az UNI Győr ETO csapatai vettek részt.

Csapatunk eredményei:
• Győr – SZJA Rókák 4-7
• Győr – Brassó 8-3
• Győr – Galac 10-0
• SZJA Medvék – Győr 2-2
• Győr – SZJA Farkasok 4-2


A KML torna végeredménye:
1. SZJA Farkasok
2. SZJA Rókák
3. UNI Győr ETO
4. Galac
5. SZJA Medvék
6. Brassó

A hétvége legjobbjai csapatonként: Neszmélyi Botond (Győr), Székely István (SZJA Farkasok), Bartis Bence (SZJA Medvék), Molnár Magor (SZJA Rókák) Grapa Amza (Brassó) és Varlam Yaroliev (Galac). A legjobb hátvédnek Tinka Kristófot (SZJA Farkasok), a legjobb csatárnak Hideg Tamást (Győr), a legjobb kapusnak pedig Kosza Jácintát választották.

U14: Az U14-es bajnokság III. csoportjában szereplő csapatunk hazai pályán fogadta a Goodwill Pharma Szeged együttesét. Peter Andrej, Feil Arnold és Barna Ádám edzők tanítványai szoros mérkőzésen 2:1-re legyőzték a szegedieket, amivel csapatunk megőrizte 2. helyét a bajnokság III. csoportjában.

U16: Serdülőink legutóbb óriási harcban, szétlövés után tudta csak elgyőzni a DEAC Jégkorong Akadémia csapatát. Papp Adrián meghívást kapott a serdülő válogatottba is.

Andersen Liga: Felnőtt csapatunk az elmúlt héten két mérkőzést is játszott. Szerdán este a Dél-Budai HC vendégeként lépünk jégre Budafokon. 2-0-ás előnnyel nyitottuk a mérkőzést Nagy Márk és Horváth Richárd góljaival. A középső harmad azonban nagyon szorosra sikerült, gól-gólt követett. Az utolsó húsz perc nagy izgalmakkal telt, egyre több kapura lövést mutatott be csapatunk, illetve a tehetséges fiatal portásunk, Mészáros Ákos váltotta a kapuban a rutinos Szeles Martint. A sok kapura lövésnek meglett az eredménye, csapatunk 7:4-es győzelemmel térhet haza.


Szombaton Kiegyenlített első harmad utáni játékrészben egyre több gól esett. Az addig szerzett 7 gólt megduplázva, 14-5-ös győzelmet kovácsolt csapatunk a Mac Ikonok ellen, Nagy Márk mesterhármassal zárta a találkozót!

Több szempontból is érdekes volt a szombati, MAC-IKONOK elleni, gólzáporos mérkőzés:
Két fiatal játékosunk, SZALAI DONÁT és TOMPOS ÁKOS is megszerezte első gólját az Andersen Ligában!

Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy az Andersen Liga alapszakaszát a tabella ELSŐ HELYÉN zárjuk!

Az Andersen Ligában még két mérkőzést játszunk az alapszakaszban (mindkettőt hazai pályán), majd jöhet a rájátszás, ahol az is biztossá vált, hogy a 4 közé kerülésért a Lehel HC – Jászberény csapatával fogunk megmérkőzni!

Hajrá ETO!