Szezonzáró Jeges Családi Hétvége

Szombaton amatőr jégkorong kupát szervez a Győri ETO HC amatőr csapata, vasárnap pedig látványos kűrökkel lépnek jégre a műkorcsolyázók és nevezni lehet Győr első amatőr curling versenyére is. Lesz még sledge hoki bemutató és nyilvános edzésen látható a Győri Nemak ETO HC 12 év alatti hokistáinak bemutatója.

A látványos műkorcsolya bemutatók mellett Győr legújabb jeges sportja a curling is bemutatkozik, valamint a téli paralimpián is szereplő sledge hokit is szeretnénk bemutatni a közönségnek.

Az ETO HC több, mint 50 fős műkorcsolya szakosztálya idén szinte minden versenyről érmekkel érkezett haza és nagy sikerű bemutatót tartott a Dunakapu téri jégpályán is adventkor. Hajnal-Téglási Tamara növendékei vasárnap 10 órától mutatják be legjobb kűrjeiket a Nemak Jégcsarnokban.

Szombat az amatőr jégkorong csapatoké lesz a Győri Jégsport Központban. 10 órától délután háromig lehet szurkolni a csapatoknak.

Vasárnap 12 óra után nemsokkal az U12-es korosztály a hoki alapjait és edzésmunkáját szemlélteti, így olyan családok is betekintés kaphatnak a jégkorong rejtelmeibe, akik eddig testközelből nem ismerték ezt a játékot.

14 órától bemutatkozik az ETO legújabb szakosztálya és sportága a curling! Amatőr versennyel szeretnénk népszerűsíteni ezt az olimpiai sportágot, amelyre az alábbi linken lehet nevezni: https://forms.gle/kDh3ZfExhEpcb9wr5 

15 órától pedig a sledge hokit mutatjuk be, amely az egyik leggyorsabban fejlődő paralimpiai sportág a világon. Fogyatékkal élő, legtöbbször kerekesszékes sportolók játszák. Magyarországon még újnak mondható sportágat mutatják be szakemberek a Nemak Jégcsarnokban. Ebben a videóban jól látszik, hogy milyen kemény sport ez is: https://www.youtube.com/watch?v=XPZnmaSYTMo

A hétvége teljes bevételét az Egy a világunk alapítvány kapja. Ők magukat így határozták meg: “Az Alapítvány az alapítók személyes érin- tettsége révén jött létre. Kacifántos kislányuk született, aki súlyos mozgáskorlátozott és halmozottan sérült. MÁS. Úgy mint mi, mindannyian. DE vele és társaival EGY A VILÁGUNK. Célunk, hogy a legnagyobb támogatási igényű, teljes ellátásra szoruló kacifántosok, akiknek az életminősége teljes egészében rajtunk, ép embereken múlik, is részesülhessenek azokból az élményekből, mint ép társaik vagy a felnőttek, és ne külön, hanem velük együtt, hogy közösen élhessék meg az összetartozás örömét..”

A hétvége összes rendezvénye ingyenesen látogatható a Nemak Jégcsarnokban.