Színvonalas szezonkezdet
Juniorjaink szoros mérkőzéseket játszottak az Ingolstadt ellen.

Mozgalmas és eredményes hétvégén van túl az UNI GYŐR ETO HC U21-es csapata, akikhez a többszörös DEL bajnok ERC Ingolstadt – a legmagasabb német junior bajnokság a DNL Divison I.-ben játszó csapata látogatott el.

Az elmúlt hétvégén Győrben két mérkőzést játszottak a csapatok, a szombat délutáni meccsen egy utolsó perces góllal 4-3-ra győztek a német fiatalok. Hajtós meccsen oda-vissza estek a gólok, a győriek junior csapatát több Anderesen Ligás “túlkoros” segítette természetesen a vendégek tudtával. Láday Lóránt és Odnoga Mátyás a győri csapat trénerei már a jövő gárdáját építik, a tavalyi juniorok mellé érkezett új srácok helyét is keresik az UNI GYŐR ETO soraiban. Hogy kik ők, azt nemsokára minden szurkoló megtudja, folyamatosan mutatjuk majd be a fiúkat közösségimédia-felületeinken.

A szombati délutáni mérkőzést egy vasárnap délelőtti követte, ahol már a győriek “tiszta” U21-es alakulata csapott össze az ingolstadti U19-es csapattal. A győri 18 évesekkel is kiegészült együttes hasonlóan partiban volt, mint az előző napi meccshez. Most is 1 ide, 1 oda volt végig, de a lefújás előtt pár perccel az előzőhöz hasonlóan a német csapat vezetett egy góllal. Most azonban a Láday-Odnoga páros lehozta a kapust, ezt azonban kihasználta a német együttes és 4-2 lett a vége.

Aki azt gondolja, hogy nem véletlenül járt erre pont az AUDI AG által is támogatott ingolstadti csapat, nem téved. Régi győri terv vált valóra, hogy a két egyesület szorosabbra fűzze a kapcsolatot és most a vállalati támogatásnak köszönhetően Győrbe jött az egyik legsikeresebb német jégkorongcsapat utánpótlásának krémje.

A német srácok között több olyan játékos is helyet kapott, aki tavaly (és várhatóan idén is) több mérkőzésen is pályára lépett a DEL felnőtt csapatában. Az ERC Ingolstadt felnőtt profi játékosai a hétvégén a CHL, azaz a bajnokok ligájának mérkőzésein szerepelnek.
A Győri Széchenyi Egyetem és az UNI GYŐR ETO HC, valamint az AUDI AG által szervezett hétvégén az ingolsadti srácok meglátogatták az egyetemi campust is, ahogy az éppen gólyahéten attrakciózó egyetemisták között belekóstolhattak az egyetemi létbe.

A sikeres hétvége után mind az ERC Ingolstadt akadémiai vezetői, mind az UNI GYŐR ETO HC kiemelt regionális akadémiájának vezetése bizakodóan úgy látja, hogy lesz folytatás. Ahogy a testvérvárosokként és az AUDI gyár helyszíneiként, úgy a jégkorongban is közelebb kerülhet egymáshoz a két város és a két egyesület.

Gratulálunk mundkét csapatnak!

Hajrá ETO!

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina