Tanulni a legjobbaktól!

A Győri ETO Hockey Club két kapusedzője, Barna Ádám és Nagy Péter is részt vett Székesfehérváron a FEHA19 jégkorongspecifikus Módszertani Központ kapusedzőknek tartott továbbképzésén.

  1. december 2-án, pénteken 11.30-12.30 között Kari Lehtonen (Finn Jégkorong Szövetség) és Vesa Viitakoski (FEHA19 mentoredző) nyilvános kapusedzést tartott a FEHA19 kapusainak, amelyre meghívást kaptak a jégkorong akadémiák kapusedzői is. A régióban kiemelt alközponti feladatokat ellátó klubunkat két fiatal tehetséges kapusedzőnk, Barna Ádám (U14) és Nagy Péter (U8-U10) képviselte.

Kari Lehtonen a világ  – egyik, hanem – legjobb kapuedzője, kapusfejlesztési szakembere. Játékoskarrierjét követően kapusedzőként a finnekkel világbajnoki ezüst és aranyérmes, a 2021-es olimpiai bajnok finn csapat kapusedzője, a finn szövetség kapusfejlesztési igazgatója.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy megnézhettük, hogy milyen módszerekkel dolgozik a világ legjobb kapusedzője, megtiszteltetés tanulni a világ legjobbjától. Sok új ötletet, gondolatot kaptunk, amit majd szeretnénk mi is használni a munkánk során.” – mondta Barna Ádám az ETO HC U14-es csapatának kapusedzője.

kép: Barna Ádám, Kari Lehtonen, Nagy Péter (fotó:ETO HC)