Zárkózott szezon, egyre szebb eredményekkel

Senkinek sem könnyű ebben a szezonban, de köszönet a támogatóknak, szponzoroknak, szülőknek, teljes erőbedobással halad a munka a Győri Nemak ETO HC-nál.

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki érzi, hogy ebben a szezonban talán még jobban oda kell tennie magát. A szülők sajnos nem jöhetnek be a Győri Jégsport Központba, a mérkőzések is zárt kapuk mögött zajlanak. A szülők segítségének is köszönhetően már 1200 követővel rendelkezik az egyesület youtube csatornája, amelyen keresztül közvetíteni tudjuk élőben az összes utánpótlás mérkőzést. Talán ez egy kis gyógyír lehet, de az egyesület vezetése is azt szeretné, ha minél előbb ismét helyben szurkolhatnánk a játékosainknak a Nemak Jégcsarnokban.

Nem szabad elfelejteni, hogy a koronavírus helyzet nem csak a mi csapatunknak okoz komoly problémákat, ezért előfordult, hogy mi mentünk foghíjasan és gyengébb csapattal az ellenfelekhez, van azonban, hogy ők érkeztek így hozzánk. Arról nem beszélve, hogy nehéz összehasonlítani a csapatok teljesítményét úgy, hogy van olyan együttes, amely sokkal több meccset játszott, mint a másik.

Amikor még az öltözést is egyedül kell megoldani

A legnehezebb helyzet talán a legkisebbeknél van, ahol Tarcsi Bandi és Tarcsi Emő a szakmai munka mellett a szülők hiányát is kénytelen „pótolni”. A mi sportágunkban még az átöltözés sem olyan egyszerű, amelyben a szülők az ismert okok miatt nem segíthetnek a csemetéknek, ezért ez a feladat is a szakmai stábra és a segítőkre marad. Nem rossz ez csapatépítésnek sem, mert öröm nézni, ahogy a nagyobb gyermekek segítik a kisebbeket az öltözésben, vagy a hajszárításban. Természetesen a munka a jégen a képek tanulsága szerint pont úgy halad, ahogy az kell!

A kicsivel nagyobbaknál az U8-U10-es korosztályban Martin Surnovsky és Bundzik Ádám vezetésével az edzéseken arra törekednek, hogy változatos edzésekkel igazán megszeressék a gyermekek a játékot. Rögzüljenek a helyes mozdulatok. Ahogy Ádám fogalmazott: “Metodikailag az edzésben korcsolya technikával, egyéni technikával és játékokkal tervezzük főleg az edzéseket. A fő célunk az, hogy minden játékosunk részt vegyen minél több tornán, pozitív játékélménye legyen mindenkinek.”

Bizalomgerjesztő eredmények

U12-ben már kiélezett mérkőzések vártak idén is a srácokra. Az idei szezonban Németországból hozzánk érkezett Keresztes Ottó, és Rézmann Máté „saját nevelésű” edzőnk keze alatt növekedő korosztályban eddig 6 mérkőzést játszottak a szezonban, melyből mind a hatot sikerült megnyerni. Nem is akármilyen különbségekkel. Legutóbb a képen is látható mérkőzésen Zalaegerszegen játszottunk és a Szombathely ellen nyertünk 12-2 arányban!

Rézmann Máté azt mondta: „A csapat jól teljesített, egyre jobban lehet látni hogy az edzéseken tanultakat a gyerekek beépítik a mérkőzéseken is. A srácok augusztus 10-e óta mind korcsolya technikában, mind ütő technikában rengeteget fejlődtek!” – tette hozzá.

A széles korosztályunk

Öröm, hogy az U14-ben két csapattal tudtunk indulni a bajnokságban, mivel a játékoslétszám azt megengedte. Az volt a célunk, hogy mindenkinek legyen lehetősége játszani. Az „A” csapat egy része az U16 ban is szerepet kap, így náluk talán nagyobb a fejlődés. A bajnokságot az alapszakasz után csoportokra osztották és a 2. csoportban szerepel az „A” csapatunk.

Feil Arnold a csapat edzője úgy látja: „Itt a célunk, hogy a játékosaink játszva fejlődjenek, de nyerjük meg a lehető legtöbb meccset, és a helyosztókon az első csoport csapatait is meg tudjuk verni. A “B” csapat nagyrészben elsőéves U14-esekből áll.Tudnak jól játszani a meccseken és gyakorolni, de látszik még hogy sok munka kell, hogy előrébb lépjenek. Tudunk a “B” csapatból az “A” csapatba játékost nevezni egy-egy meccsre. Az edzések közösek, további szakmai célunk hogy senki ne érezze azt, hogy az “A”, vagy a “B” csapatban játszók között különbséget teszünk.”

A felnőtté válás előszobája az U16

Péter Andrej az U16-os korosztályt irányító edző azt vallja a gyakorlásokról és a szezon céljairól: „Az U16 kategória az utolsó jelentős lépés az első “nagy jégkorong” korosztály előtt. Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyes részleteken is dolgozunk, hogy felkészítsük a játékosainkat az U18-ra, az egyéni képességektől és az alap csapattaktikától a jégen és azon kívül is. Sajnos ebben a szezonban még mindig az első győzelemre várunk. Csapatunkban sok fiatal,tehetséges játékos van, de még időre, türelmes és szisztematikus munkára van szükségük.” – tette hozzá a szakember.

Ahol már az eredményt nem adják olcsón

Az U18-as korosztályunk sincs könnyű helyzetben és nem is nagyon tudjuk külön venni az ő teljesítményüket a legnagyobbakétól, az U21-es korcsoporttól. A koronavírus és a sérülések közös ellenségként nehezítik az egész szezont. A fiatalabbak is nagyon szépen helyt álltak. Akár az U16-os srácok, akik az U18-as csapathoz játszanak fel, vagy az U18-asok, aki ugyanezt teszik az U21-hez.

Vladimir Matejov mester szerint a cél az lenne, hogy végre mindenki egészéges legyen és úgy vehessenek részt a csapatok a bajnokságokban. Az U18-asok a 11 eddigi mérkőzésükből nyolcszor győztek és csak háromszor szenvedtek vereséget. A nagyobbak, azaz a 21-es csapat eddig 12 mérkőzést játszott, ebből hétszer győztek (két alkalommal hosszabbításban) és ötször veszítettek.

Hajrá Nemak ETO! Csak így tovább srácok!