Tisztelt Szülők,

Kedves Sportolóink,

Az elmúlt hónapokban kialakult globális energiaválság soha eddig nem látott kihívások elé állította egyesületünket is. Az energiaválság okozta rezsiköltségek emelkedése, különösen a négy és félszeresére emelkedett áram és rendszerhasználati díjak okozta nem várt terhek következtében, napi szinten olyan döntéseket kellett, kell meghoznunk, mind az üzemeltetés és a sportszakmai működésünk fenntartása érdekében, amelyekkel korábban nem tervezhettünk, amelyekkel nem szembesültünk.

Minden döntésünkkel és intézkedésünkkel a célunk az, hogy minden nehézség ellenére fenntartsuk és megóvjuk ez elmúlt években közösen felépített infrastrukturális és sportszakmai értékeinket.

A gazdasági intézkedéseink körében minden költségünket – köztük a személyi ráfordításokat is – csökkentettük, amely mind a sportszakmai, mind a támogató adminisztratív terület dolgozóit is érintette. Minden beszállítói, szolgáltatói szerződésünket újratárgyaltuk, többet azonnali hatállyal megszüntettünk. Számos intézkedést tettünk az üzemeltetési költségeink csökkentésére is, éjszakára jelentősen csökkentettük a gépészet teljesítményét, lekapcsoltuk a jégcsarnok külső világítását, csökkentettük a létesítményeinkben a fűtés teljesítményét, amely intézkedésekkel célunk legalább 25%-os költségcsökkenés elérése.

A fenti intézkedések mind szükségesek, de sajnos nem elégségesek. A közelmúltban kihirdetetthez képest, sajnos október hónaptól tovább szükséges emelnünk a szülői hozzájárulások mértékét is, így egy gyermek esetében a havi szülői hozzájárulás mértéke 20.000,-Ft lesz. Tesszük ezt azzal, hogy amennyiben azt az egyesület pénzügyi helyzete lehetővé teszi, célunk annak korábbi, a családok számára kisebb terhet jelentő mértékének mielőbbi visszaállítása.

A költségeink jelentős csökkentése és fokozott kontrollja mellett folyamatosan célunk a szponzori és egyéb bevételeink növelése is. A jelenlegi gazdasági környezet azonban érezhetően negatív hatással van a meglévő támogatói körünkre is, mindamellett, hogy soha nem látott nehézségekkel szembesülünk az új szponzorok felkutatásában is.

Októbertől már indul a korábbi években nagy sikerrel működtetett ovikori program, novembertől pedig szeretnénk már a lakosságot is fogadni a közönségkorcsolyára is. Ez nagyon népszerű szabadidős közösségi sportaktivitás Győrben és az agglomerációban, az elmúlt szezonban közel negyvenezer sportolni vágyót, köztük több ezer győri családot vonzott.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az energiaválság okozta kritikus helyzetben is működni tudjunk tovább. Nem bezárni szeretnénk a pályáinkat, hanem a lehető legfenntarthatóbb módon működtetni. A jelenlegi helyzet akut kezelése mellett dolgozunk az egyesület közép és hosszútávú fenntarthatósági stratégiáján is. Célunk egy olyan projekt mielőbbi kidolgozása és elindítása, amely a következő években fenntartható módon biztosítani tudja létesítményeink működtetését.

A helyzetünkről, és az elmúlt időszakban megtett gazdasági intézkedésekről folyamatosan tájékoztattuk és tájékozatjuk a Felügyelő Bizottságunkat, és a Magyar Jégkorong Szövetség vezetését is.

Hisszük, hogy összefogással, kemény és tudatos munkával le fogjuk küzdeni ezt a nehéz időszakot is.

Köszönjük minden kollégánknak, sportolóinknak, minden szülőnek, támogatóinknak, partnereinknek, szurkolóinknak, hogy ebben a nehéz időszakban is kitartanak közös céljaink és a győri jégsport mellett!

Hajrá ETO!

Győri ETO HC