Az elmúlt hétvégén a Győri ETO Hockey Club jeges szezonzáró rendezvényt szervezett a Nemak Jégcsarnokban. Az eseményen amatőr felnőtt jégkorong torna, a műkorcsolya szakosztály és a kis hokisok bemutató edzése mellett megrendezésre került Győr város első amatőr curling bajnoksága is. A szépszámú érdeklődő először láthatott Győrben akadályozott sportolókat is a jégen. A kerekesszékes és siket curlingesek mellett, egy másik téli paralimpiai sportág, a szánkó-hoki (sledge hoki) is bemutatkozott. Közös családi élménykorcsolyázásra vendégül látta a klub, az „Egy a világunk alapítvány” halmozottan sérült gyermekeit és családtagjaikat is.

A kétnapos esemény szombaton egy amatőr jégkorong tornával vette kezdetét. A nagypályás amatőr hokitornát végül a Kalózok HC nyerte, a holtversenyben a dobogón végző, székesfehérvári Alba Grizzlyk és a házigazda győri Vaskakasok csapatai előtt. Szombat délután az ETO HC hokisai és családjaik közösen korcsolyázhattak a vidék egyik legmodernebb jégcsarnokában.

Vasárnap délelőtt a Győri ETO HC műkorcsolya szakosztálya mutatta be tudását a szülőknek és a szurkolóknak. Téglássy Tamara vezetőedző, egykori olimpikon tanítványai két órán át fantasztikus produkcióval és látványos bemutatójukkal szórakoztatták a nézőket. A műkorisok után az ETO kis hokisai uralták a jeget egy bemutató-edzés keretében.

A folytatásban több új jeges sportág is bemutatkozott Győrben. Megrendezésre került az ETO első nyílt curling bajnoksága is. A négycsapatos curling torna végeredménye:

  1. Tatabányai Polipok
  2. Vaskakasok Curling Team Győr
  3. ETO HC „STONES”
  4. Győrújfalú All Stars

Az első győri curling bajnokság díjait Győr Megyei Jogú Város para-sport nagykövete Patkás Tamás adta át.

Az eseményt a kerekesszékes curling, és a szánkó-hoki – mindkettő téli paralimpiai sportág – bemutatója tette egyedivé. A jeges szezonzáró program részeként a klub vendégül látta az „Egy a világunk alapítvány” sérült gyermekeit és hozzátartozóikat is egy közös korcsolyázásra. A hétvége teljes bevételével – 150.000 forint – szintén támogatta a klub az alapítványt.

Szeretnénk hagyományt teremteni abból, hogy a szezon végén élményprogramot szervezünk a tagjainknak, szurkolóinknak, illetve egy közösségi sportélményre vendégül látjuk azokat, akik sajnos akadályozottságuk miatt nem élvezhetik azt. Fontos számunkra, hogy ezek a gyermekek most együtt csúszhattak a jégen a családjaikkal és az egészséges sportolókkal. Külön öröm volt a curling első győri bemutatkozása, és az, hogy az országban az elsők között láthatott sledge hokit bemutatót a győri sportszerető közönség. – mondta Nagy Ákos ügyvezető.

Képgaléria itt elérhető az eseményről:

Családi hétvége – curling – sledge hoki:

Fotó: Hoffmann Kristóf

Műkorcsolya bemutató:

Fotó: Kiss Ágota

Amatőr jégkorong kupa:

Fotó: Hoffmann Kristóf