A Győri Nemak-Dana ETO U20-as hokisai szerda este nagy csatában legyőzték a DVTK Jegesmedvék csapatát, amellyel bejutottak a magyar bajnokság legjobb négy csapat közé.

A junior bajnokság idei kiírásban az alapszakaszban két csoportra osztva versengtek egymással a csapatok.

Az összesített ponttáblázat első öt helyezettjének nem kellett részt vennie a középszakaszban, így – sorrendben – a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor J égkorong Akadémia, az UTE, a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest és a Debreceni Hoki Klub mindeddig ellenfélre várt.

A középszakaszban két csoportra osztották a csapatokat. Közülük a két csoportelső és a jobb második jutott a rájátszásba. Az A csoportot a Dunaújvárosi Acélbikák nyerték meg a Pesterzsébeti Hockey Club és a Vasas SC előtt. A „B” csoportban négy mérkőzés után mindhárom csapat 6 pontot szerzett, az egymás elleni összevetésből a Győri NEMAK-DANA ETO HC jött ki a legjobban.

A rájátszásban a patinás miskolci DVTK a Győrt választotta. Az első mérkőzésre Miskolcon került sor ahol a győri juniorok 4:2 arányban diadalmaskodtak.

A két győzelemig tartó párharc második mérkőzésére szerda este a győri jégcentrumban került sor. A mérkőzést a vendég miskolciak kezdték jobban, az első harmad után 0:2 arányban vezetést szereztek. 

A szünetben Vlado Matejov vezetőedző összekapta a csapatát, akik ezután harmadról harmadra harcolva kiegyenlítették az eredményt. A hosszabbítást mind fejben, mind fizikailag a győri hokisok bírták jobban, Székely Ákos góljával megnyerték a sorsdöntő párharcot.

„Nagyon nehéz mérkőzéseken vagyunk túl a rájátszásban, a hazai meccset nem a legjobban kezdtük, de a csapat a tét ellenére jól dolgozott. Igazi csapatként küzdve sikerült megnyernünk ezt a csatát. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, akik nagyon odatették magukat. Most nem pihenünk, készülünk az előttünk álló elődöntőre, ahol valamelyik hazai top-csapat junior alakulata lesz majd az ellenfelünk.” – nyilatkozta Vlado Matejov vezetőedző.