Eredményesen lezárult Győrben az idei „OviKori” program!

Az UNI Győri ETO Hockey Club Sportegyesület és a Győri Jégsportért Alapítvány a 2023/24-es szezonban újraindította a városi és a környékbeli óvodákat célzó „OVIKORI” programjait.

A sport területén kiemelkedő helyet foglal el a gyermekek rendszeres testmozgásra, sportos életmódra való nevelése. A városi OviKori programunk célja – hasonlóan a szervezett és támogatott úszásoktatáshoz – hogy a győri gyermekek szervezett keretek között, biztonságosan ismerkedjenek meg a téli sportolási lehetőségekkel, azon belül is kiemelten a korcsolyázással, mint összetett fejlesztő sportmozgással. Szeressék meg a téli sportokat, aktívak maradjanak a téli időszakban is, nem utolsó sorban pedig életre szóló közösségi élményt kapjanak.

„A 2023-24-es jeges szezonban Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásának köszönhetően, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával újra tudtuk indítani a város ovikori programunkat. A program gerincét a győri önkormányzati fenntartású óvodák kicsinyeinek oktatása adta, de nagy öröm, hogy a 16 önkormányzati óvoda mellé 5 nem önkormányzati óvoda – köztük az Audi óvoda – illetve négy környékbeli kistelepülés óvodái is csatlakoztak. A tíz alkalmas oktatási programban a győri önkormányzati óvodákból összesen 488 gyermek vett részt, míg a teljes programban összesen 744 gyermek volt érintett. Mindenképen folytatni szeretnénk a programot, a célunk az, hogy ősszel tovább bővítsük a programban résztvevő intézmények számát, és még több gyermeket tanítsunk meg korcsolyázni. Ezúton is köszönjük Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatását, illetve köszönetet érdemelnek az intézmények óvodapedagógusai, a résztvevő gyermekek szülei és nem utolsó sorban az UNI Győri ETO HC oktatásban résztvevő sportszakemberei is, akik munkájukkal mind hozzájárultak a program sikeréhez. Köszönjük mindenkinek, ősszel folytatjuk!”  – értékelt Nagy Ákos, az UNI Győri ETO HC ügyvezetője.