Győrben maradt az országos egyetemi curling kupa

A Győri ETO Hockey Club Sportegyesület, a Széchenyi Egyetem és a Magyar Curling Szövetség támogatásával első ízben rendezett országos egyetemi curling kupát Győrben. A kupa specialitása volt, hogy a hazai egyetemi csapatok mellett, győri középiskolák végzősei is csatlakozhattak a hallgatói csapatokhoz.

Az eseményen három Egyetem –  a házigazda Széchenyi Egyetem 4 csapat mellett – az Óbudai Egyetem, és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) hallgatói gárdái, illetve a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum, illetve a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium csapatai mérték össze tudásukat a Győri Jégsport Központban.

A kilenc csapat két csoportban versenyzett a selejtező körben, amely után kialakult az elődöntők mezőnye. Rendkívüli meglepetést szolgáltattak a Bercsényi 13. évfolyamos Sportiskolai Technikumának tanulói, amely női és férfi csapatai is a legjobb négy közé jutottak. Az elődöntőben a Bercsényi Woman végül a TF gárdáját legyőzve, jutott a döntőbe. A másik ágon a Bercsényis fiúk nem bírtak az Óbudai Egyetem rutinos gárdájával, így ez utóbbi került a fináléba. A bronzmérkőzésen a TF – győri jégkorong szakedző hallgatókból álló – csapata legyőzte a Bercsényi fiú alakulatát, így az ő nyakukba kerülhetett a 3. helyért járó bronzérem. A rendkívül izgalmas és színvonalas döntőt végül – nem kis meglepetésre –  a „Bercsényi Woman” kvartettje nyerte meg, megelőzve az Óbudai Egyetem gárdáját.

A 2023. évi Egyetemi Curling Kupa Végeredménye:

  1. Bercsényi Woman – Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum (játékosok: Kondor Kata skip, Hosszú Eszter, Körmendi Klaudia, Orbán Anna, testnevelő: Kozma Tamás, felkészítő: Lendvai Zsolt)
  2. Óbudai Egyetem (Hamvas Villő skip, Polgár Bence, Héni Kristóf, Kerényi Balázs)
  3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem- TF, (Baki Dávid skip, Csata Sebestyén, Nagy Péter, edző/csapatvezető: Nagy Ákos)
  4. Bercsényi „Vakok”
  5. Széchenyi Egyetem, „Bájos Csajok”, testnevelő: Kertész Tamás
  6. Széchenyi Egyetem, „Van Gerwen Jégkatonái” , testnevelő: Kertész Tamás
  7. Széchenyi Egyetem, Muskétások” testnevelő: Kertész Tamás
  8. Széchenyi Egyetem, „Jegesmedvék” testnevelő: Kertész Tamás
  9. Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, testnevelő:Czigány Rita

„Nagyon örülünk, hogy kilenc csapat részt vett az első országos hallgatói curling tornánkon. Szeretnénk a jövőben ebben a téli olimpiai sportágban is hivatalos Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot rendezni, ehhez nagy lépés volt ez az esemény. Minden résztvevőnek és a felkészítőknek is gratulálunk. Ezúton is köszönjük a támogatását a Széchenyi Egyetemnek és a Magyar Curling Szövetségnek. Folytatjuk a sportágépítő munkát, a sok mosolygós arc, és a színvonalas mérkőzések megerősítettek abban, hogy van igény országosan is a hallgatók körében erre a téli sportra.” – értékelt Nagy Ákos, a Győri ETO HC ügyvezetője, a Magyar Curling Szövetség elnökségi tagja.

További képek, képgaléria hamarosan!